El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, intervé durant una roda de premsa a la seu del partit, el 29 de maig de 2023, a Barcelona

POLÍTICA

Junts se les té amb ERC per l'avançament electoral a Catalunya

Comença la campanya electoral a Catalunya: Turull acusa el president Aragonès de 'sectarisme' per avançar les eleccions

El processisme agafa velocitat. El president Aragonès avança les eleccions i Junts i ERC fan allò que els és més propi: competir. Al final, ha resultat que era veritat que Aragonès mai no havia aixecat el dit del botó de les eleccions anticipades.

Era una possibilitat amb què es va especular al seu moment: que ERC avancés les eleccions per agafar amb el peu canviat Junts. I ja sigui perquè Aragonès hagi aprofitat o no el fracàs dels pressupostos, el cas és que això és el que ha passat. O almenys així ho entenen a Junts.

Junts, amb el peu canviat

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha deixat caure que l'avançament de les eleccions és una maniobra electoral d'Aragonès. O sigui, avançar les eleccions per malmetre el pla dels neoconvergents, que consistia a portar Puigdemont com a líder moral.

Primer pla del polític d'ERC, Pere Aragonès, de perfil a la sala de premsa del palau de la Generalitat

"Estic segur que el senyor Pere Aragonès ha convocat les eleccions per sectarisme i càlcul electoral, i els sortirà malament", ha dit Turull. De fet, ha avançat ja el to electoral de la pugna entre els dos partits i ha apuntat que “El desgavell va començar quan ens va fer fora del Govern, es van pensar que debilitarien Junts, però les autèntiques víctimes han estat els ciutadans”.

Turull ha avançat fins i tot el que serà el tauler de joc entre ERC i Junts: Aragonès vs Puigdemont. Turull ha dit d'Aragonès que té “vocació de governador civil” i que Junts, en canvi, oferirà “al millor candidat de la Generalitat, algú que tingui la nació al cap i al cor, no com altres”.

Aquesta situació revela que la pugna electoralista entre Junts i ERC no es va perdre mai i, encara més, que les dues formacions contemplaven la llei d'amnistia amb un fons electoral. ERC s'ha vist aquests mesos apartada davant del protagonisme de Junts i les seves dures negociacions amb el PSOE. Davant d'això - i amb el fracàs dels pressupostos al mig - Aragonès ha tirat pel carrer del mig: convocar eleccions i agafar amb el peu canviat Junts.

➡️ Política

Més notícies: