Primer pla de Míriam Nogueras
POLÍTICA

Junts es posa xulo

El partit de Puigdemont hi torna amb un nou acte del seu teatre: mostra la seva cara més agressiva després de la patacada de la no oficialitat de català a Europa


Aquest dimarts, el Congrés va donar llum verda a la tramitació de la polèmica Llei d'amnistia. El debat, com era d'esperar, va ser pujat de to en més d'una ocasió. De fet, un dels discursos més destacats i polèmics va ser el de Míriam Nogueras, que no va dubtar a treure tota l'artilleria. Ho va fer per assenyalar i fins i tot insultar la "cúpula judicial i alts càrrecs policials", als quals va titllar d'"indecents". Ho va fer amb noms i cognoms, acusant directament "personatges foscos" com "el coronel Baena" o els jutges "Marchena o Pablo Llarena", entre d'altres. Segons la líder de Junts a Madrid, aquestes persones haurien de ser "acomiadades i jutjades".

La titella de Carles Puigdemont al Congrés, a més, també va disparar contra periodistes i mitjans de comunicació. Va acusar cares com les d'"Ana Rosa Quintana, Mauricio Casals o[Antonio García]Ferreras" de ser culpables de "contribuir en una macrooperació contra l'independentisme que és una estafa".

Des de fa temps ha quedat demostrat que Junts per Catalunya utilitza el Congrés per fer teatre, gesticular molt i, així, acontentar els seus. I per cobrar el bon sou i obtenir els beneficis de tenir grup parlamentari propi gràcies al PSOE. Ahir tocava una altra ració de duresa, de deixar clar que no hi ha ningú més independentista ni radical que ells. I per això el discurs contundent de Míriam Nogueras.

També tocava mostrar aquesta versió després de la patacada que havien patit a Junts tot just unes hores abans. Allò de "cobrar per avançat" i de "s'ha acabat votar a canvi de res" quedava en paper mullat quan es coneixia, ahir mateix, que el català no serà oficial a Europa. Va ser un dels acords que van assolir PSOE i juntaires per facilitar la presidència del Congrés a Francina Armengol i aquest dilluns va quedar demostrat que, per ara, res de res. De fet, Pedro Sánchez deixarà la presidència europea de torn sense tirar endavant aquest acord.

D'aquesta manera, el partit de Carles Puigdemont necessitava crear una cosa semblant a una cortina de fum per tapar-ne el fracàs. I res millor que un discurs dur contra jutges, policies i periodistes perquè els seus aplaudeixin amb les orelles i s'oblidin, encara que sigui per una estona, que el PSOE ha fet amb ells el mateix que va fer amb ERC i que els de Junts portaven quatre anys criticant.

➡️ Política

Més notícies: