Muntatge amb un pla mig curt de perfil de David Mascort parlant i un altre de Pere Aragonès, de front, mirant a terra
POLÍTICA

El Govern fa marxa enrere en la restricció de dutxar-se a gimnasos per la sequera

Nou cop de volant de la Generalitat, que va afirmar que prohibiria utilitzar les dutxes de les instal·lacions esportives quan s'activi l'emergència per sequera al gener


El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, sorprenia tothom aquest dimarts en anunciar algunes de les restriccions que patirà Catalunya a partir del gener. Serà llavors quan està previst que s'activi l'emergència per sequera a tot el territori català. La prohibició més cridanera va ser la de no permetre a la gent dutxar-se a instal·lacions esportives. Hores després, el mateix Govern feia marxa enrere i matisava alguns aspectes d'aquesta restricció.

La setmana passada la Generalitat ja va fer un cop de volant després de culpar dels mals resultats de l'informe PISA a la "sobrerepresentació" d'alumnes immigrants a les proves i haver de rectificar al cap d'unes hores. Ara, set dies després, la història es repeteix i el Govern ha hagut de sortir al pas per corregir les paraules d'un dels seus representants.

I és que la prohibició de dutxar-se en instal·lacions esportives va ser una mesura que va agafar a contrapeu molts, fins i tot els principals afectats. L'Associació d'Empreses de Catalunya d'Activitat Física i Fitness no va poder amagar la seva perplexitat i rebuig per la restricció i per les maneres d'anunciar-ho. De fet, han demanat una reunió amb el conseller Mascort i no descartaven anar a la justícia. A més, asseguraven que la mesura no té cap sentit perquè creuen que a casa es gasta més aigua que als gimnasos, que ja estan preparats per a un estalvi energètic.

On no ens podrem dutxar a partir del gener?

Després de l'enrenou generat per ells mateixos, des del Govern va acabar rectificant. Finalment, la mesura de no permetre dutxar-se a gimnasos només afectarà aquelles instal·lacions esportives que tinguin piscines o gespa. La intenció és que l'excés d'aigua que utilitzen per a les piscines o per haver de regar, es vegi compensat amb la prohibició d'utilitzar les dutxes. D'aquesta manera, el canvi d'opinió de la Generalitat provocarà que aquesta restricció afecti moltes menys instal·lacions esportives que les previstes inicialment.

En qualsevol cas, sembla inevitable que aquestes restriccions s'acabin aplicant. Els embassaments catalans no arriben ni al 18% i la fase d'emergència s'activarà quan baixin del 16%. Un fet que, segons les previsions del Govern, passarà al gener.

➡️ Política

Més notícies: