Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Sílvia Orriols, tots dos amb rostre mig somrient
POLÍTICA

Junts ja parla d'immigració i la Sílvia Orriols es penja la medalla

'Des de Ripoll canviarem les polítiques nacionals'


La Vanguardia ha publicat aquest cap de setmana que Junts per Catalunya inclourà a la taula de negociació amb el PSOE qüestions com la immigració. És la primera vegada que el partit de Carles Puigdemont mostra obertament la preocupació per aquest tema. Cosa que no ha passat per alt per a Sílvia Orriols.

El mateix mitjà afirma que els de Puigdemont demanaran les competències sobre immigració. I remarquen que això coincideix "amb la irrupció d´una força d´extrema dreta independentista com la de Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll". La líder d'Aliança Catalana treu pit, i llança una pujada al mitjà processista subvencionat.

“Em cita en negreta i m'etiqueta com a extrema dreta independentista per ressaltar que Junts toca per primer cop el tema migratori arran de la meva victòria electoral”, explica Sílvia Orriols. Afegeix que “tocaran més” el tema migratori, i que “des de Ripoll canviarem les polítiques nacionals”. La líder de l'independentisme identitari pren posicions a la carrera electoral.

Trencar el tabú de la immigració

L'èxit electoral de Sílvia Orriols i Aliança Catalana a Ripoll ha ajudat a trencar el tabú de la immigració a Catalunya. Partits com ERC i la CUP segueixen negant que hi hagi un problema i mostren una oposició sense fissures a aquest tipus d'opcions polítiques. En canvi, a Junts ha obert un cisma sobre aquest tema.

El sector oficialista del partit es va sumar al cordó sanitari contra Sílvia Orriols i va marcar una línia vermella amb els identitaris. El mateix Puigdemont va arribar a elogiar Xavier García Albiol per injuriar Sílvia Orriols. Això va obrir un enfrontament entre l'expresident i Orriols, que li va anomenar “ídol caigut”.

El sector de Laura Borràs, però, es va oposar al cordó sanitari i va mostrar una connivència amb els postulats d'Aliança Catalana. Que Junts demani ara les competències en immigració demostra que aquesta qüestió sí que preocupa en el partit. Sobretot després del que s'està veient aquestes darreres setmanes.

Orriols contra el processisme

Les alarmes van saltar amb els successos ocorreguts a Manresa, Vic i Molins de Rei, el mes d'octubre passat. Diverses baralles i aldarulls protagonitzats per immigrants menors van motivar una reacció popular i fins i tot un ple especial sobre seguretat al Parlament. Però la cosa no va acabar aquí.

Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols i un gràfic d'una enquesta del CEO desenfocat d'imatge de fons

La crisi migratòria a les Illes Canàries va portar al trasllat d'un important contingent d'irregulars a Catalunya. El desbordament de les previsions va obligar a derivar molts d'ells a hotels de pobles costaners com Calella i Malgrat de Mar. Allà s'han produït aldarulls com els d'aquest cap de setmana .

Tot això ha anat trencant el tabú sobre la immigració, i la Sílvia Orriols ara es penja la medalla. La líder de l'independentisme identitari té com a missió acabar amb el bonisme i el processisme, instal·lats a la política catalana. L'objectiu és competir amb ERC, Junts i la CUP a les eleccions catalanes del 2025.

➡️ Política

Més notícies: