Muntatge d'una imatge de Carles Puigdemont amb el logotip trencat de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Junts implosiona mentre s'assenyala Waterloo

Divorci irreconduïble entre diversos diputats provincials de la formació de Puigdemont

El mal rotllo a l'entorn de Junts a la Diputació de Barcelona ha agafat un camí de no retorn. Junts va optar al Penedès per fer coalició amb la formació Impulsem Penedès, que agrupava força alcaldes històrics del CiU i el PDeCAT. A partir d'aquest acord, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i el de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, van ser escollits diputats provincials per Junts. Tots dos ja van avisar tant en campanya com a partir del 28 de maig que pactarien amb qui posés el focus al Penedès. Una afirmació que és exactament una mena de 'peix al cove' provincial.

Dit i fet. Va ser el PSC el partit que va posar a sobre la taula inversions importants al Penedès, al Garraf i l'Anoia. Castells i Vallès no van dubtar a pactar amb ells i els Comuns i entrar al Govern de la Diputació de Barcelona. Com era d'esperar, la decisió va caure molt malament dins de Junts per Catalunya i algunes veus van demanar als dos díscols -segons el seu parer- que tornessin l'acta.

La resposta d´Impulsem Penedès no s´ha fet esperar. La secretària d'organització, Sònia Poch, ha volgut trencar el silenci per posar les coses al seu lloc: "No som trànsfugues ni res que se li assembli, ja que no tenim carnet de Junts".

Però no només això. La formació, propera a les tesis del PDeCAT, ha volgut mostrar el seu afartament per la dependència que exerceix Carles Puigdemont a Junts per Catalunya. "Si l'objectiu d'Impulsem hagués estat acatar amb els ulls tancats les ordres de Brussel·les, sense sospesar els danys col·laterals que tindríem al Penedès, el partit s'hauria dit Impulsem Brussel·les", ha assegurat.

"Fer una coalició per concórrer a unes eleccions no ha de portar contrapartides fosques", diu la formació municipalista. Impulsem Penedès té clar que el seu objectiu és millorar el territori més enllà de les guerres entre Junts, ERC i el PSC. De fet, ha quedat força clar que s'han cansat d'haver de preguntar a Waterloo amb qui es pot pactar i amb qui no.

Sembla que Impulsem Penedès no farà més coalicions amb Junts a les properes eleccions. De moment ells ja tenen més poder que el partit de Borràs, Puigdemont i Turull a la Diputació de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: