Imatge de Miriam Nogueras a la compareixença del 23-J a la seu de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Junts ja posa les condicions a Pedro Sánchez

Míriam Nogueras diu que no es mouran "ni un mil·límetre" del que han dit durant la campanya

Junts diu que ho té molt clar. No investigaran Pedro Sánchez "a canvi de res". Així ho assegura Míriam Nogueras, portaveu de Junts per Catalunya. Des de Junts, que amb set escons té una de les claus de la governabilitat a Espanya, mantenen la seva posició i que no es mouran "ni un mil·límetre" del que han dit durant la campanya.

Ho havien dit durant tota la campanya i ara, amb els resultats a la mà, Míriam Nogueras ha estat més contundent que mai. "No em tremolarà el pols. No farem president Pedro Sánchez a canvi de res. La nostra prioritat és Catalunya, no és la governabilitat d'Espanya. No ens mourem ni un mil·límetre, tenim memòria. No els devem res", ha dit Nogueras.

Memòria, que segons Nogueras, és molt fresca. "Vull enviar des d'aquí una abraçada a Xavier Trias. Sánchez va fer fora Trias pactant amb la dreta. Tenim molt clar el que ha passat aquests últims 4 anys. Nosaltres sí que tenim paraules", ha recordat Nogueras, mentre afegia: "Sabem la importància dels nostres 7 diputats. No fallarem".

"Sabem la importància dels nostres 7 diputats. No fallarem"

Nogueras, que ha dit que Junts té una "oportunitat" amb els resultats d'aquest 23-J, ha mantingut la mateixa postura que a la campanya: no investiran Sánchez "a canvi de res".

"El nostre és un poble que aprofita les oportunitats. Ara en tenim una. S'obre una nova etapa, una etapa de canvis. A Junts hem mantingut la posició, no ha estat fàcil, però aquí estem", ha recordat Nogueras, en clara al·lusió a ERC i al pacte que des de la formació republicana es va forjar amb Pedro Sánchez el 2019.

'Clatellada' a Rufián

I és que, minuts abans, Gabriel Rufián ha sortit a valorar els resultats d'Esquerra en aquestes generals. Els republicans han passat de 13 a 7 diputats i Rufián ha dit que repetir eleccions seria "un fracàs".

No sense abans recordar: “La millor notícia és que Esquerra Republicana ha guanyat dins el bloc independentista”. I Nogueras, al cap de dos minuts de comparèixer, ha entrat al amb tot al destacar: "Nosaltres sí que hem entès els resultats".

➡️ Política

Més notícies: