Imatge d'Albert Batet, polític de Junts per Catalunya, en un muntatge a tocar de la seu d'Amazon
POLÍTICA

Els indepes l'emprenen ara contra Amazon

Junts pregunta al Govern per com pensa actuar després que Amazon rebutgés una denúncia policial per estar redactada en català


Junts per Catalunya ha demanat al Govern de la Generalitat una resposta a Amazon després que la companyia dels Estats Units hagi rebutjat una denuncia policial perquè estava redactada en català i no en castellà.

La formació de Carles Puigdemont ha preguntat al Govern de Pere Aragonès per les mesures que pensen adoptar després que Amazon es negués a acceptar el document oficial, redactat pels Mossos, perquè estava en català.

Tot es remunta a una denúncia de Plataforma per la Llengua. El grup per la defensa del català va treure a la llum dilluns passat, 27 de novembre, un document en què es podia veure com Amazon es negava a recollir la queixa d'un client. Per què? Perquè el client els va remetre una denúncia presentada als Mossos, i aquesta estava redactada en català.

"Necessitem que la denúncia estigui en espanyol, no en català. Per tant, no podem continuar ajudant-lo en aquest assumpte. Li demanem que resolgui els problemes i torni a compartir amb nosaltres la denúncia policial", van contestar des d'Amazon al client.

Junts pregunta al Govern com pensa actuar

En unes preguntes per escrit registrades aquest dimecres, 29 de novembre, al Parlament, Junts per Catalunya sondeja la possibilitat de fer “actuació legal” contra Amazon.

Pregunten, a l'escrit, als departaments d'Interior, d'Empresa, Coneixement ia l'Agència Catalana de Consum si "pensen fer alguna actuació legal davant de la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants".

Una ampolla d'aigua, per un portàtil

El perquè del cas és potser el més sorprenent. Doncs el client va comprar un portàtil a través de la plataforma nord-americana. Aquest, però, es va emportar una sorpresa ingrata en obrir la caixa del producte adquirit.

Doncs en obrir la caixa, a dins no hi havia un ordinador, sinó una ampolla d'aigua. Havia estat víctima d'un robatori. Davant d'aquesta situació, l'home va decidir denunciar el cas als Mossos d'Esquadra.

➡️ Política

Més notícies: