Muntatge de Laura Borras, Aurora Madaula, Cristina Casol i Jordi Turull

POLÍTICA

Junts, al límit: la guerra interna entra en una espiral perillosa

Elena Fort, vicepresidenta institucional del Barça i membre de Junts, acusa Casol de mentir i de 'banalitzar la violència de gènere'

La lluita de poder dins de Junts adquireix un to preocupant. Casol va acusar el partit de “masclisme molt agressiu” i diu estudiar accions legals després de la seva expulsió. Membres destacats de Junts l'han acusat de “banalitzar” la violència de gènere.

Puja la tensió

L'entrevista que va donar Casol ha fet parlar, sobretot dins de Junts. Després de ser expulsada del grup parlamentari per denunciar “assetjament”, Casol parla de masclisme. Va arribar a dir que va rebre crítiques per la vestimenta, així com altres abusos de poder.

Un informe va concloure que Casol barreja assumptes laborals amb assumptes polítics. Un eufemisme per dir que, el que passa a Junts, és una lluita de poder. En un partit, les lluites de poder són a vida o mort i tot val.

El problema és que la tensió ha escalat fins a un nivell preocupant: jugar amb la possibilitat de violència de gènere. Casol ha abocat acusacions molt greus i el partit ha decidit desmentir-les i fins i tot desmerèixer-les. Això obre un panorama delicat d'acord amb el clima social dels nostres dies: acusacions de masclisme i desmentits.

Germana, jo no et crec

Elena Fort és un membre important del partit. Habitual de les ombres i la fontaneria, Fort és vicepresidenta institucional del FC Barcelona. El 2021, va ser a les llistes de Junts i també va fer de coordinadora del grup parlamentari. Els mentiders d'alt 'standing' diuen que la seva ambició és ser presidenta del Barça.

Elena Fort en una entrevista de TV3

Mentrestant, es pronuncia a X. Ara, per criticar les declaracions de Casol i per acusar-la ni més ni menys que de banalitzar l'assetjament a les dones. De fet, va més enllà i diu que és Casol la que ha presentat actituds “autoritàries”:

Joan Canadell ha sortit també a les xarxes i ha donat les gràcies a Elena Fort. Afirma que pot donar fe de les “mentides” de Casol. I que, si Casol s'ha aïllat, ha estat per culpa seva.

Els comentaris a la notícia i al missatge de Canadell reflecteixen la mateixa preocupació. Els usuaris apunten que els partits s'omplen la boca amb la igualtat i, després, quan tenen un cas a les seves files, no reaccionen. Algun deia que això és l'exemple perfecte de quan una dona denuncia una estructura de poder i aquesta la intenta devorar. Sigui com sigui, continuarà.