Ignacio Garriga amb cara molt seriosa durant una roda de premsa a la seu de Vox
POLÍTICA

La Junta Electoral declara que TV3 va actuar en contra de VOX en plena campanya

L'òrgan afirma que la televisió pública catalana 'va infringir el principi de neutralitat informativa'

TV3 es va indignar la nit electoral passada del 23 de juliol quan VOX va decidir vetar la seva presència a la seu del partit. Des de la televisió pública catalana lamentaven públicament la determinació del partit de Santiago Abascal. I, com és habitual en aquests casos, s'escudaven en la “llibertat d'expressió” i l'atac que representava la decisió presa per VOX.

La mateixa TV3 va assenyalar que a VOX no havia agradat el tracte que s'havia brindat des de la televisió pública a la formació d'Abascal. Sobretot, feien referència a un reportatge sobre l'estratègia que, segons ells, tenia VOX als barris amb rendes més baixes. En aquesta peça, TV3 no dubtava a afirmar que “les premisses de VOX es basen en la mentida” o que utilitzaven “les mentides repetides i actituds fanfarrones i agressives”.

El líder de Vox i candidat a presidir el Govern, Santiago Abascal, intervé durant un acte de campanya electoral, a la Plaça de la Justícia de Saragossa

El partit d'Ignacio Garriga, Santiago Abascal o Jordi Buixadé no només va prendre la decisió de vetar TV3 de la seva seu electoral “fins que no cessi l'actitud de linxament i manipulació”. També va denunciar davant de la Junta Electoral aquest reportatge, que acusaven de no ajustar-se a “la realitat informativa i el respecte al pluralisme polític”.

La Junta Electoral dona la raó a VOX

Ara, la Junta Electaral s'ha pronunciat donant la raó a VOX. "Acordem declarar que el programa Telenotícies emès a TV3 el 20 de juliol del 2023 va infringir el principi de neutralitat informativa de l'article 66 de la LOREG", sentencia la Junta Electoral Provincial de Barcelona.

La Junta Electoral assenyala que aquesta infracció “hauria de comportar un requeriment als responsables del mitjà perquè s'abstinguessin en el futur de realitzar informacions semblants”. Però, com que TV3 ho va fer a poques hores de finalitzar la campanya electoral, “aquest requeriment ha perdut tota utilitat”. Així, fer trampes en plena campanya no té conseqüències si ho fas quan ja no hi ha marge de rectificar.

I és que la Junta Electoral també creu que no és procedent “l'obertura d'un expedient sancionador”. Ja que, segons aquest organisme, això està reservat “per a casos més greus de conductes reiterades en el temps”.

➡️ Política

Més notícies: