Una delegada del Consell de Puigdemont: 'Tot sortirà tard o d'hora'
L'exdelegada Júlia Taurinyà secunda els crítics
Segueix la crisi oberta el Consell de la República, el tinglado de Carles Puigdemont per sostenir la seva ficció des de l'exili. L'exdelegada del Consell a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà, ha denunciat a través de les xarxes socials l'autoritarisme de l'executiva encapçalada per l'expresident. Ho fa després que una trentena de membres del Consell critiquessin obertament la direcció.
Taurinyà, que va aguantar només quatre mesos al càrrec, assegura que va dimitir, “entre altres coses, pels motius denunciats pels crítics”. Taurinyà no entén “com a membres del Govern del Consell que considero honestos poden tapar el que passa”. I adverteix que “tot se sabrà un dia o altre”.
Els trenta-un crítics van mostrar el seu desacord en un dur comunicat remès directament a Carles Puigdemont. Formen part de l'Assemblea de Representants, l'òrgan parlamentari del Consell que el Govern, l'òrgan executiu, s'ha raspallat de manera unilateral. Amb Puigdemont, Toni Comín és l'altre gran assenyalat.
Greus acusacions
Els crítics van acusar Toni Comín d'estar darrere de l'ofensiva contra l'Assemblea de Representants. Li atribueixen “interessos personals” i l'acusen de lucrar-se a costa del Consell de la República. Concretament, denuncien “despeses innecessàries” per “beneficiar persones properes”.
Segons Júlia Taurinyà, no van gaire desencaminats. En la seva denúncia a Twitter, pregunta “quan va costar el míting de Perpinyà, amb quins diners es van pagar, per què no es van contractar més empreses de la Catalunya Nord” i “per què es va triar una empresa en concret”. Finalment, pregunta “per què es va imposar l'entorn de Toni Comín a l'organització”.
“Moltes preguntes amb respostes fosques”, remata. Taurinyà, per tant, confirma les sospites que Toni Comín actua de forma autoritària dins del Consell de la República per afavorir lucrativament persones properes. Als comentaris esmenten la germana de Comín, Betona, que “té una empresa de càtering” i “durant l'època de CiU rebia adjudicacions a dit força sospitoses”.
Júlia Taurinyà, periodista de professió, va assumir el 14 de novembre la delegació del Consell de la República a la Catalunya Nord (sud de França). Quatre mesos després, el febrer del 2020, va presentar la seva renúncia al·legant motius “ideològics, personals, professionals i de salut”.
El Govern del Consell respon
El Govern del Consell de la República ha sortit en defensa de Toni Comín dient que “totes les decisions es prenen per unanimitat”. En un comunicat responent als díscols, neguen qualsevol deriva autoritària. També critiquen que una part de l'òrgan parlamentari l'hagin convertit en una arma de confrontació contra el Govern.
"Considerem indigne" diu el comunicat, "que s'atribueixin interessos personals a membres del Govern que es van comprometre amb la celebració del referèndum de l'1-O des de la plena consciència que els podia convertir en víctimes d'una dura repressió". Sense esmentar Comín, destaquen “l'altíssim grau de compromís” de persones que “mereixen el màxim respecte”.
Més notícies: