Muntatge amb una foto d'un bomber francès apagant un cotxe en flames i una foto en petit en un primer pla de José Antich
POLÍTICA

José Antich i ElNacional justifiquen la violència que es viu a França

També la CUP aixeca polèmica donant suport als protagonistes dels aldarulls

França segueix immersa en el caos després de la mort de Nahel. Els aldarulls continuen marcant el dia a dia al país veí. Més enllà dels múltiples desperfectes materials, durant la darrera nit, els disturbis han provocat la mort d'un jove bomber francès. El caporal en cap de la brigada de bombers de París, un xaval de 24 anys, va morir mentre treballava en l'extinció d'un incendi provocat pels manifestants.

Mentre França continua vivint amb angoixa i amb els carrers convertits en un camp de batalla, des d'Espanya s'opina sobre la situació que es viu a aquest país. Un dels que ha donat la seva opinió ha estat José Antich. I és que el director del diari digital ElNacional ha sorprès molta gent amb les seves paraules. El que va ser director de La Vanguardia durant més d'una dècada ha justificat la violència que aquests dies es viu en els carrers francesos.

José Antich entén que els manifestants són “joves que se senten desemparats i sense un futur digne”. També els justifica afirmant que “se senten condemnats de per vida a ser francesos de segona. Sense possibilitat d'accedir a un nivell de vida acceptable”. A més, critica que “l'estat és permanentment insuficient per apagar la desesperació, l'atur i la misèria” que viuen.

Imatge d'un vehicle cremant completament a la localitat de Nanterre, a França

En aquest sentit, també veu Macron com “un polític mediocre” que no té capacitat de revertir la situació, “més enllà d'aplicar mesures policials”.

Com sol ser habitual en aquests casos, no oblida agitar la bandera de la por. José Antich avisa que la situació actual que viu França és “un caldo de cultiu per al Front Nacional de Marine LePen”. I és que, segons adverteix, aquest partit ja ha escalat “a la primera posició si ara se celebressin eleccions” al país.

La CUP qualifica de 'justícia' la violència a França

Menys sorprenent ha estat el posicionament de la CUP. Sense fer tampoc una anàlisi gaire profunda, els anticapitalistes no han tardat a posar-se al costat dels manifestants. "Es tracta de justícia i reparació" ha afirmat Carles Riera. El diputat 'cupaire' al Parlament de Catalunya ha qualificat els manifestants de “moviment popular”, amb qui ha mostrat tota la seva “solidaritat”.

Les seves paraules han estat molt criticades per altres usuaris. “Moviment popular? Estan cremant biblioteques!”, “no entens què està passant” o “després us pregunteu per què puja la ultradreta”, són alguns dels missatges que ha rebut Riera.

També Arran, les joventuts de la CUP, ha volgut enviar “tot el suport als manifestants que estan sent durament reprimits”.

➡️ Política

Més notícies: