Primer pla del periodista Jordi Basté
POLÍTICA

Jordi Basté, al servei de Puigdemont

'El món a RAC1' es desplaça aquest dimecres a Brussel·les

Ja hem parlat altres vegades a E-Notícies de Jordi Basté i la seva correcció política. El seu programa 'El món a RAC1' continua sent l'espai més escoltat de la ràdio a Catalunya. Basté és impecable amb el seu processisme militant i les seves fòbies progressistes. Atiar Vox sense donar-li veu o fer el mateix amb Síliva Orriols s'han convertit en una constant en un programa cada cop menys plural.

Fins i tot el PDeCAT ha viscut aquests últims dies la dictadura de Jordi Basté. El seu cap de llista, Roger Montañola, va viure l'assetjament del director del programa i algun dels seus col·laboradors simplement per qüestionar la independència de Catalunya. Basté mana amb mà de ferro i l'objectivitat que es demana als periodistes ni hi és ni se l'espera.

Aquest dimecres 5 de juliol hi ha festa gran a 'El món a RAC1'. L'equip del programa –o almenys el seu director– es desplacen a Brussel·les per seguir la decisió del Tribunal General de la Unió Europea amb Carles Puigdemont. La decisió també afectarà Comín i Ponsatí, però primer va Déu Totpoderós i després els seus apòstols.

Jordi Basté donarà tot el protagonisme a Puigdemont i els seus aquest dimecres, en un programa dedicat als polítics de Junts per Catalunya, com si es tractessin estrelles de rock.

Retrat oficial de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat de Catalunya

EL TGUE es pronunciarà sobre la immunitat de Carles Puigdemont i els altres. No serà una decisió definitiva, però servirà per veure en quin punt es troba la batalla judicial entre els polítics fugats i la justícia espanyola. Si guanya Puigdemont, ningú no li assegura de moment que es pugui moure amb llibertat per Espanya, però sí que tindria plena immunitat en l'altre territori europeu. Si dóna la raó a Llarena, als processistes els quedaria el TJUE i les mesures cautelars.

En definitiva, que el que passi aquest dimecres a Brussel·les només serà una jugada més d'aquesta llarguíssima partida entre Puigdemont i la justícia espanyola. Hi ha a més l'opció que el TGUE no es mulli en el pronunciament i digui que, com que la sedició ja no existeix, Llarena ha de tornar a començar. Dictar noves euroordres amb els nous delictes.

L'entorn de Carles Puigdemont deixa caure que podria tornar a Catalunya aquesta mateixa setmana. Una nova mentida com la del 2018, quan van dir allò de "si vols que torni el President, has de votar el President". Puigdemont sap que seria detingut en trepitjar terra espanyol. Una altra cosa és que els interessi per motius electorals, però ja fa gairebé 6 anys que ha prioritzat ser Eurodiputat i viure al seu xalet de Waterloo.

Passi el que passi, no us preocupeu. Jordi Basté seguirà al costat de Carles Puigdemont i els seus.