Primer pla de Jordi Évole seriós en un photocall d'Atresmedia
POLÍTICA

Jordi Évole denuncia una campanya de 'linxament' per part d'independentistes

El presentador ha respost mostrant el tall complet de la seva intervenció


Jordi Évole denuncia una campanya de l'independentisme radical després de les paraules sobre la televisió catalana en un programa de TV3. “Un sector minoritari està manipulant unes paraules meves, canviant-ne el sentit”, ha afirmat el presentador i productor. Denuncia també el linxament de publicacions digitals.

La polèmica neix arran de les seves paraules sobre el canvi de TV3 els últims anys. En una conversa amb Ricard Ustrell a Col·lapse, Évole va afirmar que la televisió catalana s'ha obert després d'un període de tancament. I a la pregunta de si això és espanyolitzar-se, va respondre que quin problema hi ha, i “a quin país vivim”.

Les seves paraules van generar una voràgine d'insults i menyspreus a les xarxes socials, com “feixista”, “porc” i “merda espanyola”. El presentador i productor, que va començar la seva carrera a TV3 però fa anys que desenvolupa la seva carrera professional a Espanya, no ha callat. Això és la seva resposta després del que ha passat.

El tall complet de la seva intervenció

Jordi Évole creu que s'han manipulat les seves paraules sobre la base d'un tall de 26 segons que no reflecteix la realitat. Per això ha respost penjant el tall sencer, de 1.15 minuts de durada. Es va interpretar que amb allò de “en quin país vivim”, Évole volia dir que vivim a Espanya li pesi a qui li pesi.

Al tall complet aclareix que “no és en el sentit que vivim a Espanya” i que “si em dius vivim a Catalunya em semblaria una resposta sensacional”. A continuació, amplia la seva idea: “És bo que TV3 faci productes que es vulguin veure a Bellvitge, Sant Ildefons, llocs on la penetració estava sent menor que en altres temps”.

Jordi Évole defensa “una televisió pública més transversal a Catalunya”, aspirant a “nous nínxols de mercat” fins i tot a risc de perdre el que ja té. Un cop mostrat el tall complet, lamenta que “aquest sector minoritari de l'independentisme hagi utilitzat només els 25 primers segons del que vaig dir per manipular les meves paraules”. I que a partir d'aquí hi hagi hagut “un linxament amplificat per publicacions digitals”.

Li responen amb més insults

Jordi Évole reitera que la seva idea era defensar una televisió pública que penetri el màxim possible en una societat diversa. "Les actituds que busquen no analitzar el fons del que es diu, sinó desvirtuar, linxa o directament insultar, no són les que aquest moment requeria", lamenta. I afegeix que “si ja no es pot escoltar o dialogar, el que queda fa molta por”.

Évole conclou pujant el tall de la versió reduïda que han utilitzat alguns per tergiversar les seves paraules. La resposta a la denúncia han estat més insults i desqualificacions. “Em faria vergonya ser el teu amic o la teva família”, “a plorar a La Sexta” o “ets un pobre homenet i sempre ho seràs” en són alguns exemples.

Évole assenyala José Antich

Jordi Évole també ha denunciat el linxament a Aquí Catalunya de la Cadena SER. “Són gent que s'encarrega de crear un país que no existeix, un país amb moltíssima toxicitat i baralles estúpides a partir de fets que no són pas certs. Com les meves paraules, que estan tallades i tretes de context”, explica.

A continuació assenyala “digitals a Catalunya finançats no se sap gaire bé per qui, que agafen la polèmica i hi posen un titular sensacionalista”. Parla directament de José Antich, que “abans de fer-se independentista havia estat el més espanyolista”. José Antich, exdirector de La Vanguardia, ara dirigeix El Nacional.

“Sé que estic fent la bola més gran”, diu, “però tant me fa, perquè en aquest terreny només juguen ells i de tant en tant hem d'alçar la veu”. Évole se sent víctima d'un “sector molt minoritari però molt sorollós de l'independentisme”, amb “influencers que tots coneixem”. L'objectiu era, en les seves paraules, “fer-me al sac de l'espanyolisme ranci, el feixisme i tot això”.

➡️ Política

Més notícies: