Joan López Alegre dret i Sergio Fidalgo i Pau Guix asseguts i darrere una imatge blava amb el logo de Dolça Catalunya
POLÍTICA

'Van ser Junqueras, Turull i companyia els que van dir que «la república no existeix»'

Dolça Catalunya celebra el seu 10è aniversari en un acte amb molt d'humor, crítiques al processisme i desenes de personalitats polítiques


Aquest dijous, l'hotel Diagonal Centre de Barcelona va ser l'escenari de la festa de celebració del 10è aniversari de Dolça Catalunya. El portal que es dedica a destapar les mentides del processisme amb un toc satíric va reunir els seus seguidors per commemorar la seva primera dècada d'existència. L'acte va comptar amb molt d'humor i també amb diverses personalitats del constitucionalisme.

Algunes de les seves cares visibles com Joan López Alegre, Pau Guix, Sergio Fidalgo o Miguel Martínez van estar acompanyats de diversos representants polítics. Entre ells, el diputat de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa; la diputada del PP al Parlament, Lorena Roldán; el també diputat a la cambra catalana per Vox, Joan Garriga; o el regidor de Vox a l'Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido. També va fer acte de presència l'exregidor del PP a la capital catalana, Josep Bou.

'La república no existeix, idiota'

Al llarg de l'acte, van aparèixer diversos vídeos amb la participació de desenes de cares mediàtiques que no es van voler perdre la celebració del 10è aniversari de Dolça Catalunya, encara que fos virtualment. Alberto Boadella, Federico Jiménez Losantos, Cayetana Álvarez de Toledo, Santiago Abascal, Xavier García Albiol, Ignacio Garriga i molts més no van perdre l'oportunitat de felicitar el bloc humorístic antiprocessista per excel·lència.

Sala de l'Hotel Diagonal Centre plena de gent asseguda mirant un ponent a l'acte del 10è aniversari de Dolça Catalunya

Més enllà de diversos vídeos i parlaments, una de les anècdotes de la nit va ser la intervenció de l'advocat Fuster Fabra. Ell va ser l'encarregat de defensar jurídicament el mosso d'Esquadra que es va inventar una de les frases més cèlebres que ens ha deixat el procés. Estem parlant del famós “la república no existeix, idiota!”.

Tal com va comentar, per defensar el seu client ho va tenir ben fàcil. "Que la república no existeix és un fet", va començar dient. I va continuar afirmant que es tracta d'una evidència, sota l'argument que “van ser Junqueras, Turull i companyia” els que, en el judici del procés, van defensar precisament que “la república no existeix” per intentar eludir la seva responsabilitat en els fets que van tenir lloc a Catalunya l'any 2017.

Aquest va ser un dels moments més distesos d'un acte que va tenir com a ingredient principal l'humor que caracteritza Dolça Catalunya. La nit no podia acabar sense un repàs a alguns dels personatges més friquis que ens ha deixat el 'procés' al llarg d'aquests darrers anys. Dolça Catalunya va celebrar els seus 10 anys en plena forma i amb “ganes de continuar resistint” a l'ecosistema mediàtic “subvencionat” que hi ha a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: