Pla mitjà de Javier Milei fent-se un selfie amb una admiradora i aixecant el dit polze
POLÍTICA

Javier Milei, l'aliat argentí de Vox que ha guanyat les eleccions

El candidat a la presidència d'Argentina, que ha mostrat el suport al partit d'Abascal, arrasa a les primàries

Javier Milei s'ha convertit en un dels principals noms de la política internacional les últimes hores. L'excèntric polític argentí ha estat el vencedor de les eleccions PASO i ja ningú no se sorprendria si guanya les presidencials que se celebraran a l'octubre a Argentina. Amb un 30,2% dels vots, el candidat liberal ha superat Juntos por el Cambio (28,2%) i el peronisme de Sergio Massa (27,1%), que cau a la tercera posició per primera vegada en els seus 76 anys d'història.

Triomf de Milei a les PAS

Javier Milei s'ha imposat als seus rivals a les eleccions PASO, les Primàries Obertes, Simultànies i Obligatòries que se celebren el segon diumenge d'agost de l'any electoral. Es tracta d'una mena d'assaig per a les presidencials que tindran lloc a l'Argentina el proper 22 d'octubre.

Pla mitjà de Javier Milei somrient al carrer i aixecant un braç, envoltat d'admiradors

Amb la victòria per davant de les dues candidatures previsiblement dominants, Juntos i el peronisme, Javier Milei deixa clares les seves intencions per a la tardor. Es tracta, doncs, d'uns comicis que segurament marcaran abans i després a Argentina.

Milei, aliat de Vox

El vencedor de les PASO d'aquest diumenge és l'aliat de Vox a Argentina. Javier Milei va ser un dels grans protagonistes del festival Viva22 que va organitzar el partit de Santiago Abascal l'octubre passat. En la visita a Espanya, el candidat argentí va viure un bany de masses entre simpatitzants i fins i tot dirigents de Vox.

Discurso de Javier Milei ?? en #VIVA22 "¡Viva la Libertad carajo!"

Javier Milei va fer un discurs des de l'escenari que va ser àmpliament ovacionat pels assistents al festival organitzat per Vox. L'argentí hi va fer un repàs d'alguns dels seus grans èxits: llibertat econòmica, batalla cultural, atacs a l'esquerra i crítiques a l'avortament, entre d'altres.

Milei, un liberal amb les idees molt clares

Javier Milei ha aconseguit un gran suport gràcies a un discurs que ha calat entre gran part de la societat argentina. El líder de Libertad Avanza sempre s'ha mostrat partidari de promoure el dòlar americà a Argentina. De fet, una de les seves propostes estrella és tancar el Banc Central del país.

En els darrers mesos, el seu discurs s'ha basat en una crítica a la “casta política”. De formació economista, Milei s'ha erigit com una alternativa radical als dos principals i habituals corrents polítics de l'Argentina. I ho ha fet amb discursos desacomplexats respecte a temes polèmics.

S'ha mostrat radicalment contra l'avortament i les polítiques intervencionistes de l'esquerra. També ha criticat el Papa Francesc anomenant-lo “personatge nefast”. Aposta per permetre l'ús lliure d'armes al país o per tancar el Ministeri de la Dona, i ha expressat més d'una vegada el seu rebuig a les teories sobre l'escalfament global, qualificant-les de “mentides”. Fan declarat de Bolsonaro i Donald Trump, ha deixat clar més d'una vegada que la immigració no és un problema.

Ara, amb el suport que li ha donat un més d'un 30% dels electors, Javier Milei espera confirmar el seu assalt dalt de la política argentina el 22 d'octubre que ve a les eleccions presidencials.

➡️ Política

Més notícies: