Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

Ja hi ha més catalans que coneixen Sílvia Orriols que la líder de la CUP

La líder d'Aliança Catalana té més grau de coneixement que als possibles caps de cartell del PP català o de la CUP, un fet insòlit

Una enquesta del Periódico de Catalunya d'inicis d'aquesta setmana assegurava que Sílvia Orriols tenia opcions reals d'entrar al Parlament de Catalunya i li donava tres diputats. Aliança Catalana té tots els números de presentar candidatura a les eleccions del 12 de maig i, de fet, la mateixa Orriols així ho admet avui a e-Notícies. Hi ha un factor per a l'esperança dins del partit de l'alcaldessa de Ripoll: la seva popularitat.

Els mitjans processistes i dopats per la Generalitat de Catalunya practiquen un veto a Sílvia Orriols de manual. És més, són capaços de parlar de Vox, però eviten donar veu a la política de Ripoll i només en parlen per qüestions negatives. Ho va fer, per exemple, el Periódico denunciant que l'alcaldessa esgotava el procés d'empadronament als immigrants, tot i que quedava clar que complia la llei. És significatiu, doncs, que sigui el mateix diari, el que més informacions negatives n'ha redactat, el que ara publiqui un sondeig que la situa dins del Parlament.

A més, hi ha una altra dada de l'enquesta, que ha elaborat Gesop, que crida l'atenció. Es tracta del grau de coneixement i valoració dels líders polítics. Cap aprova, cosa que ja és habitual. Aragonès treu un 4,9, Salvador Illa un 4,8 i Carles Puigdemont un 4,3.

Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols i un gràfic d'una enquesta del CEO desenfocat d'imatge de fons

Sílvia Orriols apareix per primera vegada a l'enquesta i obté una nota del 3,9. Seria interessant poder-ho veure per partits polítics i saber com valoren Orriols els votants d'ERC i Junts, però es tracta d'una nota alta, més gran que treuen els líders del PP, Vox o Ciutadans. Això vol dir que, probablement, l'electorat d'Esquerra i de Puigdemont no està tan allunyat d'Orriols.

Hi ha una altra dada important: El 48,5% dels enquestats saben qui és Sílvia Orriols. Hem de recordar que no té veu als mitjans, que no ha estat entrevistada a RAC1 o Catalunya Ràdio ni ha merescut un espai a TV3. Tot i això, la meitat dels catalans saben qui és. Per posar un exemple: coneix més gent la Sílvia Orriols que a Laia Estrada de la CUP o que Alejandro Fernández del PP. Hi ha més catalans sabedors de qui és l'alcaldessa de Ripoll que de Carles Carrizosa de Ciutadans.

La notorietat de Sílvia Orriols és important i anirà en augment les setmanes vinents. Si realment Aliança Catalana decideix presentar-se a les eleccions i la de Ripoll comença a recórrer Catalunya, les esperances d'entrar al Parlament es poden consolidar. És el que diuen les dades.

➡️ Política

Més notícies: