Imatge de l'atac terrorista del 2 de desembre on va morir un turista francès
POLÍTICA

Estat Islàmic demana matar els cristians d'Europa

En un vídeo difós per la banda terrorista demanen als seus fidels assassinar cristians i jueus a Europa i els Estats Units com a venjança per l'ofensiva israeliana a Gaza

El grup terrorista Estat Islàmic ha distribuït un vídeo en què incita a l'assassinat de cristians i jueus a Europa i als Estats Units. El motiu seria com a represàlia a l'ofensiva d'Israel a la Franja de Gaza, la qual categoritzen de “guerra religiosa”.

Un portaveu del grup, Abu Hudhaifa a l'Ansari, convoca als fidels a perseguir “jueus, cristians i els seus aliats als carrers dels Estats Units, Europa i el món”. A més, convida a atemptar contra objectius fàcils i preferiblement civils i inclou centres religiosos “com a sinagogues i esglésies”.

Imatge d'una ambulància del SEM a la rambla de Barcelona amb 2 persones tombades just després de l'atropellament mortal provocat per terroristes islàmics

A més, també ha demanat que el Moviment de Resistència Islàmica (Hamás), que governa la Franja de Gaza, no col·labori amb organitzacions xiïtes, considerades heretges. Això deixaria fora tant el grup libanès Hezbol·là com l'Iran, que ha expressat la seva solidaritat amb Hamàs i el poble palestí des de l'inici de l'ofensiva israeliana.

Els atemptats continuen

De fet, el grup terrorista s'ha atribuït recentment l'autoria de diversos atemptats. Primer, el doble atemptat perpetrat dimecres 3 de gener a la localitat iraniana de Kermán amb més de 80 morts.

A continuació, l'atac suïcida contra un vehicle de la policia pakistanesa a la regió de Khyber Pakhtunkhawah, que va causar la mort de 5 agents i 25 més van resultar ferits. Alhora, també l'atac a un autobús militar a Síria va deixar 14 soldats morts.

I finalment, dimarts passat una mina va matar tres persones i en va ferir quatre més a Kabul, la capital de l'Afganistan. Tots aquests atemptats van ser reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.

Perill per a Occident?

L'últim atac reivindicat per part d'Estat Islàmic a Europa va ser el de Brussel·les del 16 d'octubre del 2023. A prop de l'Estadi Rei Balduino, on es jugava un partit entre Bèlgica i Suècia, un home va assassinar a dos aficionats suecs.

Altar improvisat al carrer Samuel Paty, el professor assassinat a França a l'octubre de 2020

Tot i que el fiscal federal van explicar que l'home havia actuat en solitari i no com a membre d'una banda terrorista, Estat Islàmic es va atribuir la responsabilitat de l'atac. En una publicació a les xarxes socials després del tiroteig, l'atacant va assegurar haver-se inspirat en la banda terrorista.

Més recentment, l'últim dia de l'any 2023, la policia alemanya va detenir tres sospitosos per planejar un atemptat contra la catedral de Colònia la nit de Cap d'Any. Els presumptes atacants havien planejat fer servir un cotxe per atemptar contra l'emblemàtic edifici.

➡️ Política

Més notícies: