Isabel Díaz Ayuso mira a càmera somrient en un acte a Madrid
POLÍTICA

Isabel Díaz Ayuso es fa encara més forta

Una gran dona té; sempre darrere i si està en política, a un gran 'spin doctor'

A Felipe el van fer fora amb una frase: Váyase, señor González . Ara, si tot surt com Isabel Díaz Ayuso i el seu spin doctor Miguel Ángel Rodríguez esperen, Sánchez haurà de fer les maletes escoltant-ne una altra: De cap manera .

Així, amb aquestes tres paraules, va tractar aquest 24 de setembre la presidenta d'enardir els que es van concentrar a Madrid. Hi eren per dir-li al President en funcions amic de Puigdemont que, per aquí i així, nanai.

Un flagell que va esdevenir mantra

No estava equivocada Ayuso: amb les masses, res millor que una frase senzilla i efectiva. Al 36, també a Madrid, va triomfar això de No pasarán i, a Madrid també, va fer fortuna l'any 39 un altre lema senzill i eficaç: Ya hemos pasao . Eren uns altres temps i, tant a l'esquerra com a la dreta, els sobrava talent.

Anys després, en allò que va intentar ser revolució com aquelles dels anys trenta, als del procés els va faltar un bon propagandista. Per què? Doncs perquè això d' Un país on tothom mengi gelat per postres o allò d' Els carrers seran sempre nostres seduïa poc i malament fins i tot si eres believer .

Aconseguirà Ayusoque la seva De cap manera triomfi com ho va fer el Puedo prometer y prometo de Suárez? El temps ho dirà. Ahir li va funcionar a mitges: les cinc primeres vegades, va sonar bé, gairebé com un fuet que flagel·lava les minses argumentacions en què se sustenta l'amnistia. Després, gairebé semblava un mantra que va repetir massa vegades. Els fuets enerven i els mantres, adormen.

Logo de TelegramNOVETAT TELEGRAM: ¡Punxa aquí per unir-te a la comunitat de TELEGRAM d'E-Notícies, les notícies de veritat sense censura.

El corejaven

Sigui com sigui, no va estar malament del tot. Els congregats el van corejar i això, sempre, funciona. No hi ha millor manifestació que aquella de la qual et sents una part fonamental. Per això, res millor que un crit unànime. I tant és si és l' Un, dos, tres…catorze de Bono, el d'U2, que aquest De cap manera .

Al Bono manxec (i al seu hereu Page) si no eren allà a la mani, poc els devia faltar. Si hi va ser, és clar, Aznar. I amb ell en escena –i amb Rajoy- allò semblava gairebé com un concert de Carolina Durante amb Los Nikis i Sinistro Total acompanyant als cover.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Què té Ayuso que li falta a Feijóo? Com diria Jordi Cruz (el cuiner) rock 'n roll . O, potser, una mica de punk, però del de dretes. Els sona Javier Milei? Segur que Isabel i Miguel Ángel, sí. Hauria funcionat millor un A fora ? Qui ho sap.