Fotomuntatge amb Xavier García Albiol amb una pintada de Fora Okupas

Albiol es posa dur contra els okupes

Disposat a seguir 'netejant' Badalona

Això de passar examen als alcaldes després dels primers cent dies de govern s'ha posat de moda i Xavier Garcia Albiol ho sap. Com n'és molt conscient, ja ha ofert aquests dies dos d'aquells titulars que no deixen indiferent ningú. Fa uns dies, anunciava que, a Badalona, les Zones de Baixes Emissions hauran d'esperar perquè no és el moment d'obligar els veïns a invertir en cotxes elèctrics.

Ara llança una nova primícia. Ho fa coincidint amb l'autobalanç a què se sotmet ell mateix. Què farà? Crear un protocol perquè la Guàrdia Urbana de Badalona es pugui mesurar amb garanties amb què Albiol mateix defineix com a okupes conflictius.

Un protocol inèdit

Albiol considera que, amb la legislació vigent, cap cos policial disposa avui de les garanties jurídiques suficients per fer front a okupes professionals. Què necessiten? Ell mateix ho explica: “cal un coixí jurídic per actuar amb seguretat”, diu. Fins ara, considera, “els qui tenen tots els drets per fer les malifetes són els okupes i no la policia”.

Per què? Doncs perquè, considera l'alcalde badaloní, “al mínim error que cometi un agent” aquest acaba “imputat i inhabilitat” Què li sembla aquesta circumstància a Albiol. És explícit: “una vergonya”.

Qui se n'encarrega?

Al seu equip, Albiol ja té un elegit: Daniel Aguilera . L'edil s'encarregarà exclusivament. Té, assenyala l'alcalde, una àmplia experiència. L'han aconseguit en aquests mesos transcorreguts des que va prendre possessió del càrrec atenent unes cent persones afectades per okupes professionals responsables d'“ocupacions consolidades”.

Nascut el 1986 a la mateixa Badalona, Daniel Aguilera viu al barri Llefià. Després de treballar com a conductor a TUGSAL, aquest titulat en administració i finances va viure a l'Equador uns anys. Al país sud-americà va gestionar una empresa tèxtil. Abans de ser regidor amb Xavier García Albiol, va treballar com a assessor del grup popular a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Ara té una nova missió. La completarà?

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi