Muntatge amb una foto panoràmica del Senat en blanc i negre de fons, un pla mitjà curt d'Isabel Díaz Ayuso somrient i un altre de Pere Aragonès, més petit, amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Isabel Díaz Ayuso desmunta l'estratègia de Pere Aragonès al Senat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, molt contundent contra l´amnistia

Pere Aragonès ha comparegut avui al Senat per defensar la seva proposta d'allargar indefinidament el 'procés'. El president del Govern bàsicament ha defensat un “referèndum a l'escocesa” que sap que mai no se celebrarà. I també una amnistia que decidiran entre Junts, PSOE i el president del Tribunal Constitucional, Cándido Conde-Pumpido. La resta d'intervenció l'ha dedicat als temes habituals del processisme més victimista: dèficit fiscal, l'aplicació del 155 o la gestió del Rodalies, entre altres temes recurrents.

Molts, fins i tot independentistes, s'han preguntat què és el que Pere Aragonès ha anat a fer al Senat. A debatre no, perquè ha fet el seu discurs i se n'ha anat sense escoltar cap rèplica. A convèncer tampoc, perquè davant tenia els presidents autonòmics del PP i una majoria de senadors populars sense predisposició a ser convençuts. I a amenaçar tampoc, perquè tothom sap que la investidura de Pedro Sánchez depèn en realitat de Junts.

Pere Aragonès en la seva compareixença al Senat el 19 d'octubre del 2023

La resposta la tenia Carlos Herrera a la COPE aquest matí. “Pere Aragonès va al Senat a fer un míting. Ell només ve per necessitat, perquè ell i el seu partit, Esquerra, necessiten el focus que els brinda aquest debat. Perquè Puigdemont els ha robat tot el protagonisme”, sentenciava el locutor.

Isabel Díaz Ayuso dóna a Aragonès on més li fa mal

Igual que la resta de presidents autonòmics del Partit Popular, Isabel Díaz Ayuso també ha intervingut a la sessió d'avui al Senat. I la presidenta de la Comunitat de Madrid ha desmuntat l'estratègia de Pere Aragonès, ignorant-lo en gran part del discurs.

Fotografia d'Isabel Díaz Ayuso de perfil, en un acte amb les banderes de Madrid i Espanya de fons

Ayuso ha destinat una part important del seu temps a atacar Pedro Sánchez, acusant-lo de “la traïció més gran que pot fer a un país”, de “no donar la cara” i de “subhastar Espanya per uns anys més de poltrona”. També ha esmentat diverses vegades Carles Puigdemont, Felipe González, Cándido Conde-Pumpido o Emiliano García-Page.

Però de Pere Aragonès gairebé no ha dit res. En 10 minuts d'intervenció, l'ha esmentat dues vegades. Una com a “president de la Generalitat, senyor Aragonès” o una altra com a “president català”. I ho ha fet per dir-li que ha intervingut al Senat “perquè li convenia en clau interna per reforçar el seu partit davant de Puigdemont”.

D'aquesta manera, Ayuso no ha volgut entrar al drap de promocionar la figura de Pere Aragonès. De fet, s'ha referit més vegades a Puigdemont que a ell. La presidenta madrilenya no ha volgut que el seu homòleg català se sortís amb la seva i ha optat per menystenir-lo.

➡️ Política

Més notícies: