Primer pla de Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona
POLÍTICA

Collboni es queda sol

L'oposició deixa l'alcalde de Barcelona en una situació delicada

L'oposició ha posat en un compromís Jaume Collboni. Els equilibris de l'alcalde de Barcelona per governar en minoria han durat només quatre mesos. La resta de formacions polítiques de l'Ajuntament de la capital catalana han decidit posar el PSC entre l'espasa i la paret. I ara perillen les ordenances fiscals i també els pressupostos per al 2024.

Després de ser investit alcalde de Barcelona gràcies als vots de PP i Ada Colau, Collboni iniciava el camí al capdavant de l'Ajuntament amb tan sols 10 dels 42 regidors. Per poder governar amb una mínima tranquil·litat, la seva intenció era arribar a pactes puntuals amb els altres dos partits majoritaris del consistori, Junts (11) i Barcelona a Comú (9). Però juntaires i comuns no estan disposats a fer de crossa del govern socialista. El que volen és formar-ne part.

Imatge d'Ada Colau, dels Comuns, amb Jaume Collboni, del PSC

Això ja ha generat el primer maldecap a l'alcalde barceloní. Els seus socis potencials li han enviat el clar missatge que, mentre no cedeixi, es quedarà sol. I per aquest motiu han mostrat el seu rebuig a les noves ordenances fiscals i als pressupostos per al 2024 del govern socialista. Això ha obligat Collboni a retirar-les de l'ordre del dia i queda a l'aire què passarà amb elles en el futur.

Junts considera que els números són "massa continuistes" i BComú no està d'acord amb alguns punts de la proposta. A ulls del PSC, no és res més que estratègia partidista per forçar la seva entrada al govern municipal. Ara, tant el pressupost com les ordenances fiscals per al 2024 corren el risc de ser les mateixes que l'any passat, cosa que impedirà ingressar 71 milions de més que havien previst amb els nous números. Amb la retirada de la qüestió de l'ordre del dia, a Collboni encara li queda alguna bala abans de finalitzar l'any, però el temps se l'esgota.

Jaume Collboni durant un debat electoral amb els braços aixecats donant expliacions

A ningú no se li escapa que les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez no són alienes al que pugui acabar succeint a Barcelona. Mentrestant, Collboni continua fent malabars per continuar governant la capital catalana. Però a la primera prova de foc, el líder socialista barceloní s'ha cremat. I, segurament, això ens deixa cada cop més a prop de conèixer qui acabarà sent el seu soci de govern per a aquest mandat.

➡️ Política

Més notícies: