Primer pla d'Irene Montero al Congrés dels Diputats fent un míting amb cara de ràbia
POLÍTICA

Amb Irene Montero al Ministeri d'Igualtat hi ha hagut més violacions que mai

En concret, gairebé un 130% més, tot i multiplicar per 10 el seu pressupost

Els números parlen i, de vegades, ho fan per ells mateixos. Això és el que li ha passat a Irene Montero: la seva etapa al Ministeri d'Igualtat es tanca amb més violacions que l'etapa de la socialista Carmen Calvo, la seva predecessora al càrrec. El 2022 es va marcar un rècord històric i el 2023 no va gaire millor. Per a aquest viatge, potser no calien alforges. En elles, però, hi ha Pablo Iglesias.

Irene Montero visiblement alterada durant un míting de Podem

Les comparacions són odioses

Irene Montero es va fer càrrec del Ministeri d'Igualtat el 2020. El 2019, l'any anterior a l'inici de la gestió, es va tancar amb 1.873 agressions sexuals amb penetració. El 2020, l'any del confinament i les restriccions a la mobilitat, se'n van registrar 1.596. L'any següent, 2021, la xifra va assolir les 2.143. Si ens fixem en la dada del 2017, any en què es van registrar 1.249, la comparativa fa por: un 129,78% més.

Amb diners no n'hi ha prou per frenar els delictes sexuals

Hi ha, a més, una altra paradoxa: el Ministeri d'Igualtat manejava 45 milions d'euros el 2016. Amb Irene Montero, el pressupost es va multiplicar per 10 el 2021 i va assolir els 459 milions. El 2022, van ser 525. Aquest any, seran 573. A què es destinen? Doncs, per exemple, a impulsar campanyes que tenen conseqüències no previstes.

Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats

Inquieta, per exemple, l'informe de FAD Joventut Culpables fins que es demostri el contrari. Percepcions i discursos d'adolescents espanyols sobre masculinitats i violència de gènere .

Segons aquest estudi, en una societat on un 46,4% dels joves es considera feminista, un 45% diu que debatre amb feministes no és aconsellable “perquè t'acusen de masclista molt ràpid”. La xifra d'assassinats masclistes, això sí, s'ha reduït. El 2020, 2021 i 2022, va baixar de 50 i això no passava des del 2016. Amb tot, hi ha un fet evident, Irene i les seves noies necessiten millorar. Sobretot, si com sembla, acaben repetint curs.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Això que repeteixin curs, si donem per fet que Podemos farà valer el seu pes a Sumar per aconseguir algun Ministeri, és molt probable. Sánchez, sigui com sigui, tindrà l'última paraula en aquest sainet. Mentrestant, les violacions no cessen. I, sí, no és responsabilitat directa de la ministra del ram, però per obtenir resultats diferents calen estratègies diferents. Podemos pot aplicar-les?

➡️ Política

Més notícies: