Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Irene Montero va concedir suculentes subvencions a entitats afins abans del 23J

Col·lectius feministes i LGTBI van rebre grans quantitats de diners en plena precampanya

Entre les eleccions municipals del 28 de maig i les eleccions generals del 23 de juliol va passar poc de temps. Però suficient perquè el Ministeri d'Igualtat concedís suculentes subvencions a entitats afins a les idees de Podemos. Segons publica okdiario, col·lectius feministes i LGTBI van rebre fins a 600.000 euros les setmanes prèvies als comicis. Aquests mateixos col·lectius, a més, no van dubtar a fer campanya contra el PP i VOX per al 23J.

El dia 1 de juliol, tot just uns dies després de l'anunci de Pedro Sánchez d'avançar les eleccions, la Federació Estatal LGTBI va rebre una subvenció “sense contraprestació” que puja a 100.000 euros. Aquesta entitat, que als seus estatuts assegura que no té “adscripció política concreta”, es va dedicar a assenyalar PP i VOX els dies previs als comicis del 23J. “Encoratgen l'odi al col·lectiu”, “ataquen els nostres drets humans” o “PP i VOX seria el govern de l'odi” van ser algunes de les seves proclames electorals.

Irene Montero i Pablo Iglesias amb el puny enlaire en un acte de campanya

També Comissions Obreres va rebre una gran quantitat de diners públics tot just una setmana abans de les eleccions. La Secretaria d'Estat d'Igualtat va donar a CCOO un total de 370.000 euros perquè el sindicat obtingués “formació i assessorament per a la promoció de la conciliació”. La llista continua amb els 30.000 euros que va rebre la Fundació 26 de Desembre o les beques de formació María Telo, que tenien un valor de 66.000 euros, segons informa aquest diari.

1,8 milions d'euros en noves subvencions

Més enllà d'aquestes actuacions, el Ministeri d'Irene Montero també va convocar diverses subvencions per al moviment feminista. El termini per presentar propostes s'acabava el 21 de juliol, dos dies abans de la celebració de les eleccions. Aquesta partida és d'1,85 milions d'euros i les entitats beneficiàries podran cobrar un màxim de 60.000 euros cadascuna. Això sí, hauran de complir diversos requisits com, per exemple, que entre els seus afiliats i la junta directiva hi hagi, almenys, un 65% de dones.

L'objectiu d'aquest paquet de subvencions és, segons el Ministeri d'Igualtat, “potenciar i enfortir el teixit associatiu” relacionat amb el feminisme.

➡️ Política

Més notícies: