Retrat oficial de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat de Catalunya
POLÍTICA

L'independentisme radical titlla de 'traïdor' a Puigdemont

Onada d'indignació pel sí de Junts al PSOE

Junts ha donat finalment el seu braç a tòrcer, però li sortirà car. El suport del partit de Carles Puigdemont al PSOE a la Mesa del Congrés és un primer pas per desbloquejar la investidura. El gest ha causat un gran impacte a l'independentisme radical, que ja carrega durament amb els juntaires.

Un influencer de l'independentisme radical com el periodista Sergi Maraña ha estat contundent: “Ens justificaran que ho fan per tenir més poder de negociació, en realitat disfressaran una nova baixada de pantalons. Tot per aconseguir grup propi al Congrés, més diners per al partit i més temps per continuar parlant que volem més molles de pa, en castellà”.

Les xarxes s'han omplert de missatges anomenant “traïdor” i “botifler” a Carles Puigdemont, i criticant la decisió de Junts. “Junts per la pagueta”, diuen uns, “processisme en estat pur”, diuen uns altres. És clar que els postconvergents comencen a notar la pressió de responsabilitat en la governabilitat d'Espanya.

Les xarxes cremen contra Junts

“Avui queden enterrats per sempre”, es pot llegir en un tuit on posen al mateix sac a Junts, ERC i la CUP. A més, el missatge cita específicament Carles Puigdemont, a qui responsabilitzen de la “traïció”. També indica que “l'abstencionisme indepe obre un nou cicle amb tres milions de vots orfes de lideratge”.

Independentistes decebuts recorden a Junts que “votar per fer un president espanyol no és voler la independència, és traïció a l'esperit de l'1-O”. Comparen el partit de Carles Puigdemont amb ERC, CUP i fins i tot el PSC: “Traïdors, botiflers, processistes”.

“Junts igual que Esquerra”, diu un indepe indignat, “que gaudeixin que el Govern de la Generalitat no el tornaran a tenir mai més ni els uns ni els altres, traïdors”. N'hi ha molts que es pregunten “on són ara els hiperventilats de Junts que anomenaven traïdors Esquerra”. I hi ha alguns conceptes que es repeteixen constantment, com “abstenció”, “Sílvia Orriols” i “Jordi Turull dimissió”.

Assenyalen Jordi Turull

Més enllà de Carles Puigdemont, Jordi Turull és el gran assenyalat per la decisió de Junts. Entre l'independentisme radical s'estén la idea que ha estat Jordi Turull qui ha filtrat la informació per rebentar la reunió d'aquest matí. Afirmen que ha boicotejat el sector radical que estava per l'abstenció o el vot nul.

Primer pla de Jordi Turull amb cara de circumstàncies

Per això demanen la dimissió del secretari general de Junts amb missatges molt durs: “Jordi Turull no era de fiar, els expressos pateixen un xantatge i cap no hauria de continuar en la política”. Als missatges es recorden també de Laura Borràs i Miriam Nogueras.

És clar que la decisió d'avui obre un nou període en què l'abstencionisme i les opcions com Aliança Catalana guanyen terreny. Això no fa sinó aprofundir la crisi oberta fa temps al processisme. Una paradoxa: davant la seva oportunitat històrica a Espanya, el procesisme s'enfonsa a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: