Muntatge de Lluc Salellas alcalde de Girona, i Basha Changue, diputada de la CUP
POLÍTICA

Immigrants carreguen contra l'alcalde de Girona, de la CUP, per un desnonament

El desnonament d'un grup de joves immigrants per part de la policia municipal ha creat tensions dins de la CUP

És clar que problema de la seguretat a Catalunya és un problema greu. Aquest sumat a les disputes que hi ha sobre la llei d'habitatge, creen un clima molt hostil. Per a mostra, un botó.

I és que el 18 de gener passat, la Policia Local de Girona va desnonar 5 joves immigrants en un pis en aquesta localitat. Pel que sembla, i tal com denuncien des de l'Organització Juvenil Socialista del Gironès, la policia municipal els va desnonar sense avís previ, deixant-los al carrer. Les formes en què s'ha dut a terme i sobretot qui és darrere del desnonament frega la contradicció més absoluta.

Després de les eleccions municipals del 28-M, a Girona, el partit que governa és la CUP. Sí, els mateixos que aquesta setmana li retreien al Parlament no destinar mil milions d'euros per a la construcció d'habitatges públics.

La CUP es contradiu a Girona

La decisió que suposadament ha pres l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha aixecat polseguera. Si per si mateixos, alguns usuaris de X, ja han recriminat a l'ajuntament aquesta acció, el cert és que dins de la CUP, aquesta decisió tampoc no s'ha acabat d'entendre. De fet, la decisió de Salellas ha generat tensions dins del mateix partit.

Fa un mes, l'alcalde de Girona qualificava de “reprovables” les imatges que es van gravar després d'una baralla a la discoteca Platea, al carrer de Jeroni Reial de Fontclara. Lluc Salellas demanava incrementar l'activitat policial per evitar aquests incidents. I és que la criminalitat a Girona ha crescut un 5,5%, cosa que sembla preocupar l'alcalde però no la CUP.

Tot i això, amb el desnonament d'aquests immigrants, la mateixa CUP s'ha contradit. Dies després de l'incident a la discoteca Platea, Basha Changue acusava al Parlament altres partits independentistes de criminalitzar la immigració. Segons la diputada, “en lloc de donar a entendre que els migrants i els descendents són delinqüents potencials, cal anar a l'arrel de la qüestió: el model de convivència”.

Ara, des de l'Ajuntament de Girona, han fet allò del qual el seu partit es queixa: criminalitzar la immigració. Sens dubte, la decisió que ha pres l'equip de govern de Lluc Salellas és contrària a allò que defensen des de la CUP, cosa que ha creat tensions dins del partit.

➡️ Política

Més notícies: