Pla mitjà d'Ignacio Garriga amb un fons verd mentre estén la mà i el braç esquerre

POLÍTICA

Ignacio Garriga, davant del gran repte de Vox a Catalunya

El líder català de la formació de Santiago Abascal afronta amb optimisme les eleccions del 12-M després de la seva irrupció, fa tres anys, al Parlament

Ignacio Garriga liderarà una altra vegada Vox a les eleccions catalanes del proper 12 de maig. Després de la irrupció del seu partit al Parlament fa tres anys, aconseguint 11 escons, el líder a Catalunya del partit de Santiago Abascal té davant seu un gran repte.

Nascut el 1987, dentista de professió i amb experiència a l'empresa privada, Ignacio Garriga va començar molt jove a interessar-se per la política. Ja el 2005, amb tot just 18 anys, es va afiliar al PP. Partit del qual es va donar de baixa el 2010 per discrepàncies ideològiques.

Aquell mateix any, es va sumar a Alternativa de Govern, projecte que va impulsar l'expopular Montserrat Nebrera. No obstant, aquesta iniciativa va morir i, el 2014, es va afiliar a Vox. Al partit liderat per Santiago Abascal, Ignacio Garriga ha tingut un ascens meteòric fins a convertir-se en el vicepresident nacional de la formació.

El 2019 va ser el cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions generals. Posteriorment, es va posar al capdavant del partit a Catalunya per ser candidat a les autonòmiques del 2021, en què Vox es va convertir en el partit constitucionalista amb més força gràcies als 218.000 vots aconseguits (i 11 escons).

Els tres anys que ha durat aquesta legislatura que ara finalitza, Vox ha estat el partit que més iniciatives ha presentat (11.685), superant la resta de formacions (el PSC és la segona amb 5.763). I tot això, malgrat el cordó sanitari que li han aplicat, sobretot, ERC i Junts des del Govern i des de la Mesa del Parlament, respectivament.

Ara Garriga afronta les eleccions del 12 de maig amb l'objectiu de continuar sent el partit més votat del bàndol constitucionalista. No ho tindrà fàcil, ja que totes les enquestes auguren una forta pujada del Partit Popular d'Alejandro Fernández. Això sí, l'èxit que pronostiquen per al PP no té pinta que sigui a costa de Vox, ja que aquests mateixos sondejos mostren que els d'Ignacio Garriga podrien mantenir o només abaixar tímidament la seva representació al Parlament.

Tot i “competir” amb Alejandro Fernández, no sembla que Vox tingui la intenció de rivalitzar amb el PP per aconseguir el suport dels votants constitucionalistes. Ara com ara, la seva estratègia s'està basant a confrontar els partits processistes, alhora que denuncien la connivència del PSC amb ells i reivindiquen alguns dels seus punts forts ideològics. És a dir, la lluita contra la immigració il·legal i contra la delinqüència.

➡️ Política

Més notícies: