Camió de Fes-te Sentir recorrent un carrer de Madrid amb una pantalla gegant en què es llegeix el lema Sánchez traïdor! amb una foto de Pedro Sánchez besant al cap Carles Puigdemont
POLÍTICA

Hazte Oír treu els seus camions als carrers en una caravana contra l'amnistia

'És hora dels espanyols'


La plataforma Hazte Oír va fer fortuna al seu dia amb una curiosa manera de protestar: fer servir autobusos i vehicles retolats. I la veritat és que, amb aquest mètode, han aconseguit una gran visibilitat i generar més d'una sonada polèmica. Com calia esperar, no han deixat passar l'oportunitat per dir la seva sobre els recents esdeveniments polítics.

Autobusos i camions: polèmica rere polèmica

A ningú se li escapa que Hazte Oír és un grup tradicionalista que es va fer famós l'any 2017 amb la polèmica trans. Van passejar, per exemple, un autobús per Madrid amb l'eslògan de “Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva”. Finalment, l'Ajuntament de Madrid, amb Manuela Carmena com a alcaldessa aleshores, el va retirar de la circulació per publicitat ofensiva.

I la veritat és que, des de llavors, no han parat amb l'activisme, guiant fins i tot el vot en els sectors conservadors. En aquest sentit, va ser sonada la polèmica que van generar a les primàries del PP a l'època de Pablo Casado i Sáenz de Santamaría. Entre altres anècdotes, van passar de fer costat Casado a ridiculitzar-lo, usant, és clar, el seu recurs estrella: un camió que deia “si votes PP, votes lleis mordassa LGTBI”.

L'última de Hazte Oír: “Parem el Cop d'Estat”

Amb aquest historial, i arran dels últims esdeveniments, la pregunta no era si l'associació conservadora es manifestaria, sinó quan. I la resposta no s'ha fet esperar: va ser ahir, a la Castellana, a Madrid. Una caravana de tres camions lluminosos van circular pel centre de la capital, manifestant-se amb la contundència que els caracteritza:

Des de “És l'hora dels espanyols” fins a “Sánchez, traïdor!” i passant per “Aturem el cop d'Estat”. Tot això amb imatges de Puigdemont i Sánchez de fons. Així, d'aquesta manera, s'han sumat a les protestes que venen produint-se a la capital i que ahir mateix, dilluns, es van repetir amb noves concentracions de centenars de persones.

➡️ Política

Més notícies: