Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, amb cara de preocupació
POLÍTICA

Primera víctima de la guerra al PP català: es dona de baixa un dels seus 5 alcaldes

Dante Pérez acusa el partit de 'col·laboració amb l'opressor'


La guerra oberta al PP català per l'estratègia de la direcció nacional ha causat la primera baixa. Es tracta de Dante Pérez, alcalde de Gimenells i número u del PP a Lleida. Va ser un dels dirigents populars catalans que es va oposar amb més vehemència al flirteig d'Alberto Núñez Feijóo amb els independentistes.

La guerra va començar amb les declaracions d'Alejandro Fernández, president del PP, contra les picades d'ullet a Junts per Catalunya. Dante Pérez va seguir la seva estela, encara que tots dos pertanyen a dues famílies diferents dins dels populars. De fet, l'alcalde de Gimenells està a l'òrbita de Xavier García Albiol, oposat a Fernández.

Dante Pérez: "La mejor decisión que he tomado en mi vida es irme del PSOE"

Dante Pérez, que procedia del PSC, sempre va ser un vers lliure dins del PP del qual ara se'n va per discrepàncies ideològiques. "El col·laboracionisme amb l'opressor nia al més profund del PP", ha afirmat. El Partit Popular perd ara un dels seus cinc alcaldes, en el moment més inoportú.

'Infame traïció a Espanya'

Dante Pérez ja havia mostrat la proximitat amb Vox quan després de les municipals del 28-M va proposar una candidatura conjunta. En una entrevista recent lloava Santiago Abascal i el seu partit, mentre anomenava “covard” Feijóo. Ara es confirma que es dóna de baixa del PP “per les mateixes raons que me'n vaig anar del PSOE, la seva infame traïció a Espanya”.

Dante Pérez anuncia la seva ruptura amb el PP amb el lema “Espanya ha despertat”, que aquests dies està sent la banda sonora de les manifestacions esperonades per Vox a Ferraz. El detonant de la decisió ha estat precisament la condemna de la violència per part del PP. "Quan el poble a què el PSOE condueix a una dictadura decideix rebel·lar-se, el criminalitza", ha afirmat l'alcalde.

Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

Dante Pérez representa un sector de les bases del PP descontentes amb els cops de volant i la tebior de la direcció nacional. Aquests sectors se senten ara més afins amb el to dur i intransigent de Vox. Al mig hi ha els d'Alejandro Fernández, amb una crítica moderada lluny encara de la ruptura.

Alejandro Fernández resisteix

Dante Pérez i Alejandro Fernández formen part d'una mateixa realitat: els militants del PP que han estat a la primera línia de foc contra el procés i que ara veuen horroritzats com el seu partit frivolitza amb Junts. Però Fernández afronta la crítica des de la lleialtat a les sigles, mentre que Pérez ha optat per la ruptura.

De fet, Alejandro Fernández ha estat durant setmanes qüestionat al seu lloc, però continua resistint. A Gènova volien avançar el congrés regional per rellevar la cúpula del PP a Catalunya i substituir el president per Dolors Montserrat. Finalment, les aigües han tornat a la llera.

Al PP nacional creuen que no és el moment d'obrir una crisi orgànica a Catalunya i opten per reforçar la direcció actual. El mateix Fernández ha moderat la seva crítica els últims dies, fent front comú contra els plans de Sánchez i Puigdemont. Tot fa pensar, però, que la ferida continua oberta.

➡️ Política

Més notícies: