Foto d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Badalona amb diversos agents
POLÍTICA

Grups de joves marroquins assalten violentament menors a Badalona

La policia va poder detenir-ne quatre divendres passat

Badalona torna a ser el punt calent d'una onada nova de robatoris i pallisses. En concret, és el polígon industrial de Can Ribó on cada cap de setmana es reuneixen més de 80 joves, entre 16 i 20 anys, i d'origen marroquí.

L'objectiu és, com ha avançat el mitjà Tot Badalona, atracar violentament tots els que surten de les discoteques de la zona a altes hores de la matinada disposats a tornar a casa seva, alguns d'ells, menors d'edat.

Així ho han denunciat alguns pares a les xarxes socials, assegurant que als seus fills els havien propinat una pallissa i se n'havien anat amb les seves carteres i els telèfons mòbils.

També els Mossos d'Esquadra ja n'han detingut quatre, quan estaven assaltant un jove divendres passat al carrer Pomar de Baix del mateix municipi.

Inseguretat a Badalona per robatoris violents

Badalona està immersa en una onada de robatoris violents des de fa algun temps. La zona de discoteques al polígon industrial de Can Ribó, especialment la sortida de la discoteca Titus, és el punt calent.

Cada cap de setmana a la matinada, es reuneixen a la zona més de 80 joves, de 16 a 20 anys, d'origen marroquí i pertanyents a grups organitzats, per atracar amb violència els que surten de les discoteques. Alguns són fins i tot menors d'edat.

Així ho ha denunciat algun pare a les xarxes socials. El 28 d'octubre passat, es va produir un d'aquests atracaments a la zona de Casagemes.

Segons ha explicat un pare, el seu fill i un amic sortien d'una festa de Halloween quan els van propinar una pallissa violenta, els van trencar la dessuadora que portaven, i els van robar les targetes i els telèfons mòbils. A més, afirma Tot Barcelona que els van fer una foto amb el seu DNI amenaçant-los que no expliquessin res.

Els responsables, grups organitzats de 80 joves

Els responsables dels fets serien grups més o menys organitzats de fins a 80 joves marroquins. Tindrien des de 16 a 20 anys i es reunirien cada cap de setmana al polígon industrial de Can Ribó a Badalona per cometre els atracaments amb violència.

A més, el pare que ha denunciat els fets a través de les xarxes socials ha assegurat que van vestits amb xandall, vambes, gorres i dessuadores, i que es desplacen ràpidament perquè circulen en patinets elèctrics.

Els Mossos d'Esquadra han anunciat la seva presència a la zona els divendres i dissabtes per evitar més atracaments, encara que asseguren que és complicat perquè els delinqüents es mouen molt de pressa i desapareixen sense deixar cap rastre.

La situació ja ha provocat una sensació de gran inseguretat entre els joves a Badalona, que surten cada cap de setmana pendents de si seran assaltats o no a la sortida de les discoteques de la zona. Els pares ara demanen mesures urgents per frenar l'onada de violència que castiga la ciutat.

➡️ Política

Més notícies: