Pla general d´una manifestació constitucionalista a Barcelona. Diversos manifestants subjecten una bandera espanyola gegant mentre llueixen samarretes amb el logotip de Ciutadans d'un cor format per les banderes de Catalunya, Espanya i Europa

El Govern titlla de 'catalanofòbia' la manifestació anti amnistia de diumenge a BCN

Patrícia Plaja assegura que la protesta de Societat Civil Catalana és una 'manifestació en contra dels catalans'

Molts recordaran Pere Aragonès pronunciar frases com “la Catalunya dels 8 milions” o “el Govern del conjunt dels catalans”. L'executiu català ha anat repetint aquestes proclames amb l'objectiu de fer creure la gent que no només governen per als seus. Però hi ha ocasions en què el subconscient els traeix i deixen en evidència el que realment pensen.

Tot i les recents i continuades desfetes electorals que ha patit el processisme, ells segueixen parlant en nom de tots els catalans. I qui no opini el mateix que ells, no és prou català. Així ho ha deixat clar aquest dimarts Patrícia Plaja, portaveu del Govern, a l'habitual roda de premsa després de la reunió de l'executiu.

Preguntada per la manifestació en contra de l'amnistia que Societat Civil Catalana ha convocat per a aquest diumenge a Barcelona, Plaja ha estat contundent. "És una manifestació en contra dels catalans", ha afirmat sense despentinar-se. "És una manifestació anticatalanista", ha reiterat.

Manifestació constitucionalista amb una dona en primer pla amb una samarreta rosa i el lema 'Sánchez vete ya'. De fons, diversos manifestants amb banderes espanyoles i de Tabarnia i una foto de Pedro Sánchez amb el nas allargat i la frase 'alta traïció'
CamaraImatge:

Europa Press

Però la portaveu del Govern no s'ha quedat aquí. Patrícia Plaja també ha disparat contra els organitzadors de la marxa. I els ha acusat de ser “aquella gent que no aporten, que no sumen, que no volen construir”. Per si no n'hi hagués prou, ha arribat a afirmar que “simplement el que tenen és catalanofòbia i critiquen tot allò que surt de Catalunya”.

El Govern tacha de ‘catalanofobia’ la manifestación antiamnistía del domingo en BCN

Societat Civil Catalana aposta per una manifestació 'transversal'

Tot i que el Govern no considera catalans aquells que estan en contra de l'amnistia, molts acudiran a la manifestació d'aquest diumenge. També hi assistiran algunes cares destacades com Alberto Núñez Feijóo, Santiago Abascal o Isabel Díaz Ayuso.

El líder del PP Alberto Nuñez Feijoo en un acte del PP
CamaraImatge:

GTRES

Això sí, malgrat la presència de diverses personalitats mediàtiques de la política catalana i espanyola, Societat Civil Catalana aposta per una protesta en què el protagonisme el tingui, precisament, la societat civil.

I és que SCC ha anunciat que cap polític formarà part de la capçalera de la manifestació i seran col·locats en un segon bloc. Qui encapçalarà la protesta seran l'exalcalde de la Corunya que va trencar el carnet del PSOE per discrepàncies amb el seu expartit, Paco Vázquez, i la catedràtica Teresa Freixas, especialitzada en Dret Constitucional.

L'acte s'iniciarà diumenge a les 12 del migdia a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el carrer Provença i finalitzarà a la Gran Via. Allà hi haurà diversos parlaments per donar per tancat un acte al qual SCC preveu que acudeixi “molta gent”.