Muntatge de Pedro Sánchez amb Pere Aragonès
POLÍTICA

El Govern se suma a les crítiques a l'acord entre PSOE i Sumar

El Govern acusa PSOE i Sumar d'envair competències

Després de l'acord signat dimarts passat pel PSOE i Sumar per reeditar el govern de coalició, molts han estat els que n'han sortit en contra. Les Pimes, els autònoms i la policia només han estat alguns dels detractors d'aquest acord. Però no els únics.

Aquest matí, la consellera de Territori del Govern de la Generalitat, Ester Capella, ha criticat durament aquest acord. Ho ha fet en matèria de transport. I és que la consellera ha lamentat que aquest acord per mantenir la rebaixa del preu al transport públic no va acompanyat dels recursos econòmics necessaris.

“Es fan la foto, fan un anunci, i qui paga? Els catalans i catalanes”, retreia Capella a una pregunta d'En Comú Podem al ple del Parlament.

A més, la consellera de Territori ha criticat que aquesta rebaixa del preu del transport públic envaeix competències de la Generalitat. Aquestes competències, que corresponen a la seva Conselleria i on, pràcticament, ha titllat el Gobierno d'“intrusisme laboral”.

Primer pla de Pere Aragonès visiblement avorrit

“Nosaltres complirem, però recordeu-los que quan facin un anunci, l'acompanyin de lleialtat institucional, no envaeixin competències i dotin econòmicament allò que anuncien”, ha dit Capella dirigint-se a David Cid, el portaveu d'En Comú Podem al Parlament.

En Comú Podem respon al Govern

Aquesta intervenció d'Ester Capella ha estat provocada pel portaveu dels comuns. David Cid ha retret a la consellera que el Govern encara no ha aplicat la gratuïtat de la T-16, tal com preveia l'acord dels pressupostos d'aquest any.

“La regla bàsica en política és que el que se signa, es compleix. Estem davant un incompliment i van pel camí de convertir-se en el Govern dels anuncis incomplets”, atacava Cid.

Per part seva, Capella li ha recordat al dels comuns que per complir els acords han de tenir mitjans econòmics i no ha dubtat a afirmar que és el Gobierno de Sánchez qui ha de posar a disposició de les conselleries aquests diners.

➡️ Política

Més notícies: