Muntatge de fotos d'Elisenda Pérez Esteve amb rostre somrient i Pere Aragonès amb rostre seriós

El Govern premia els conversos del PSC

El Consell Executiu nomena per a una direcció general una exsocialista que ha deixat de ser senadora

El govern català ha nomenat en la seva darrera reunió Elisenda Pérez Esteve (Calonge, 1983) com a nova directora general d’Agents Rurals. La notícia va ser molt celebrada perquè és la primera dona que assumeix aquest càrrec. La Vanguardia li dedicava dijous passat una notícia de cinc columnes.

Tanmateix, al currículum oficial no consta cap relació directa amb el medi ambient o la gestió forestal. Es va formar com a tècnica superior en Administració i Finances (2004). 

I ha treballat a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (2007-2008), al Palafrugell (2008-2009) i al de Palamós (2010-2016), però sempre en tasques d’administració. 

Des de l’any 2011 a l’any 2021, va ser regidora a l’Ajuntament de Calonge pel PSC. També consellera comarcal del Baix Empordà entre el 2011-2014 fins que va trencar amb el partit. En efecte, va ser dels militants socialistes que va marxar amb l’exconsellera Marina Geli. “Van ser pocs, però aquesta va ser una d’elles”, han confirmat fonts del PSC.

Elisenda Pérez Esteve subjectant entre les mans una papereta d'Esquerra Republicana amb rostre somrient
Imatge:

Redes sociales

De fet, la pròpia Elisenda Pérez Esteve ho recorda al seu perfil de twitter amb un tuit fixat en el que afirma que s’avergonyeix d’haver “format part” del Partit Sociaslita.

La marxa a Esquerra li va permetre ser senadora des del 2019 fins ara. Quan s’ha quedat sense escó a la Cambra Alta, el Govern l’ha nomenada directora general d’Agents Rurals. 

Per això han hagut de cessar a l’actual responsable, Marc Costa i Trachsel, que ocupava el càrrec des del maig del 2017. Tanmateix, en la mateixa reunió ja el van nomenar per un nou càrrexc: director general de Coordinació de les Policies Locals. 

Costa i Trachsel -nascut a Vic l’any 1969- és llicenciat en Dret i en Ciències polítiques i de l’Administració, així com diplomat en ciències empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, especialitzat en polítiques públiques de seguretat, amb un màster universitari en seguretat i un altre sobre polítiques públiques de seguretat, així com un postgrau en governabilitat de la seguretat ciutadana. 

Marc Costa i Trachsel, amb cara somrient, posant al costat d'una bandera catalana
Imatge:

Redes sociales

Professionalment, ha treballat als Mossos d’Esquadra, llevat d’un període entre el 2002 i el 2008 en què va exercir com a advocat en un despatx de Vic. També va compaginar aquesta tasca amb la docència en matèria de dret administratiu a l’Escola de Policia de Catalunya, per als cursos de Formació Bàsica. 

El nomenament de Elisenda Pérez va ser molt ben rebut pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va felicitar ambdós pels càrrecs i els va qualificar de “dos grans professionals que ens ajudaran a fer front als reptes que ens esperen. Molta sort i èxits en aquest nou projecte”.

El mateix Elena és un ‘convers’ que va estar trenta anys al PSC i va arribar a la direcció. Pere Navarro, després de la seva elecció com a primer secretari el 2011, també va preferir integrar els crítics a la comissió executiva fins que va marxar per acabar acostant-se a Esquerra. Com van fer també Ernest Maragall, Ferran Mascarell i Toni Comín, entre d'altres.