Tres Mossos d'Esquadra d'esquena, dos agafant una noia que es fa la ferida al simulacre antiterrorista fet a l'estació de Sants
POLÍTICA

Acusen els Mossos de ‘xenòfobs’ pel que van fer al simulacre d'atemptat

El terrorista de l'atemptat simulat, considera la sectorial de la ‘processista’ ANC Bombers de Catalunya, no devia ser un islamista

Li preguntava una de les seves enamorades a Bécquer, fa més o menys uns 150 anys, què era la poesia. El geni, utilitzant una cèlebre sinècdoque, explicava que la pregunta li feia l'afortunada mentre el mirava amb la seva “la pupil·la blava”. Ell, pobre infeliç, només encertava a dir-li que, si hi havia quelcom que fos poesia, allò era ella.

Aleshores, si la policia de l'època -o el que existís- hagués organitzat un simulacre d'atemptat, el protagonista hauria estat un anarquista i ningú no s'hagués escandalitzat. Aquesta setmana passada, qui va organitzar aquest simulacre van ser els Mossos d'Esquadra.

El protagonista, és clar, va ser un terrorista islamista. Molts, per allò de fer-s'ho venir, es van preguntar què era la xenofòbia, però, en lloc de mirar a algú amb una pupil·la blava, van clavar la seva mirada plena de prejudicis sobre la policia. Segons sembla, organitzar un simulacre d'atemptat el 2023 i fer protagonista d'aquest a un terrorista musulmà és xenofòbia. I, sí, parafrasejant Bécquer, xenofòbia, sembla, és qualsevol que no s'escandalitza davant del que és obvi.

Qui pensa així?

Algú que, d'entrada, no entén que, de la mateixa manera que als 80 el simulacre l'hagués protagonitzat un etarra, ara el més normal és que el protagonitzi un islamista. Per què? Doncs perquè un simulacre s'organitza per entrenar algú davant d'una situació possible. La situació, en conseqüència, ha de ser tan semblant a la realitat com es pugui.

Avui, malauradament, el protagonista més probable d'un atemptat és un terrorista islamista. I no per xenofòbia: ho és per simple estadística. Twitter, que tot ho aguanta, ha recollit opinions en un altre sentit. Una d'elles és la de Bombers per la República. Els esmentats bombers, cal dir-ho, es feien ressò d'una piulada del director d'Idària SCCL, el consultor de projectes “del tercer sector” Karim Sabni El Garraf.

I qui són aquests bombers?

En realitat, i així ho expliquen al Twitter, són la “sectorial” de “Bombers, Emergències i Seguretat” de, aquí queda tot clar, “l'Assemblea Nacional Catalana”. Una simple ullada al seu timeline evidencia què els preocupa. Els seus cinc últims tuits versen sobre Valtònyc, l'aniversari del desallotjament del Cinema Princesa de Barcelona i el suposat racisme institucional que batega al simulacre de l'estació de Sants. A veure si al final resultarà que poesia, en realitat, són ells.