Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès subjectant una bandera catalana amb un mapamundi de fons
POLÍTICA

El Govern es nega a donar la nacionalitat dels detinguts per delictes sexuals

Diu que no és rellevant, però l'amaga

Ho explicaven fa no res a The Objective : la Generalitat considera que “no és rellevant” aclarir quina nacionalitat tenen els detinguts durant els darrers cinc anys per agressions sexuals amb penetració.

Així ho ha respost almenys al grup parlamentari de Vox  el Departament d'Interior, que presideix l'exsocialista convertit a la fe processista Joan Ignasi Elena. D'aquesta manera pensa el Govern.

Xifres que inquieten

Entre els anys 2017 i 2022, les detencions per agressió sexual han augmentat a Catalunya un 65%. Els 998 detinguts de l'any 2017 van ser el 2022 un total de 1.644.

A l'informe que el Departament d'Interior ha lliurat a Vox apareixen, a més, les dades anualitzades del quinquenni: el 2018, els detinguts van ser 1.150 i el 2019, 1.304. El 2020, any de la pandèmia, 1.135. El 2021 i 2022, es va detenir 1.503 i 1.644 agressors sexuals.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

També, en el mateix informe, es desglossen els tipus de delicte (abús sexual, agressió sexual, prostitució i contactes amb menors de 16 per fer delictes sexuals, entre d'altres). Apareixen, igualment, les edats dels delinqüents sexuals, que van des dels 14 fins als 89 anys. Una altra dada que figura és la de les vegades que ha estat empresonada cadascun.

Un detingut, explica The Objective, ha arribat a ser empresonat 22 cops. La nacionalitat, això sí, no importa: Elena i els seus col·laboradors diuen que és “una informació no rellevant vinculada al fet delictiu”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

A Catalunya, més presos estrangers que espanyols i molts, marroquins

Avui a Catalunya hi ha 4.004 presos estrangers i 3.987 espanyols. Dels estrangers, 1.424 són marroquins, fet que suposa un 17,82% del total. Al conjunt de la població catalana, els marroquins representen un 3,08% del total i la xifra demostra un fet indiscutible: percentualment, hi ha més marroquins que delinquin.

Muntatge d'una cel·la d'una presó i mans amb unes manetes

A més, entre els presos que compleixen condemna per delictes sexuals, un 51% són estrangers. Les xifres són, sens dubte inquietants en grau summe. De debò no és rellevant conèixer la nacionalitat dels delinqüents sexuals?

A Joan Ignasi Elena, el nostre conseller d'Interior, i al Govern els sembla que no té cap importància. Tan poca en te que, cosa curiosa on n'hi hagi, s'amaga.

➡️ Política

Més notícies: