Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara seriosa i de fonde una cua d'immigrants il·legals arribats a les Canàries
POLÍTICA

El Govern demana ara ajuda a l'Estat per poder atendre immigrants il·legals

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, explica que reben 2 milions d'euros del Gobierno, però que això correspon als 33 nouvinguts que es van pactar i no als més del 2000 que realment han acabat a Catalunya

Després de titllar d'“extrema dreta” tot aquell que proposava abordar el tema, a poc a poc, el debat sobre el control i la gestió de la immigració va agafant protagonisme en el món de la política. Ara ha estat el Govern qui ha parlat d'aquesta qüestió per demanar ajuda a l'Estat i reclamar més diners per poder assumir l'onada de nouvinguts que s'està produint els darrers mesos.

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat, ha demanat ajuda al Govern per poder atendre la massiva arribada d'immigrants il·legals a Catalunya. Com explica el mateix Campuzano, més del 2000 nouvinguts han acabat a Catalunya aquest 2023. Una xifra molt superior als 33 que havien pactat amb l'executiu de Pedro Sánchez a principis d'any.

Segons el conseller, el finançament que el Govern rep de l'Estat és "insignificant", que "gira al voltant dels 2 milions d'euros". Però Campuzano afirma que aquesta xifra correspon als 33 immigrants il·legals que s'havia acordat que acabarien a Catalunya i no als més del 2000 que han acabat arribant. Per això, demana més diners al Gobierno. "Ens financen pels 33 i necessitem que ens financin pels més de 2000 que han arribat", explica el responsable de Drets Socials de la Generalitat.

Pla mitjà de Pere Aragonès i Carles Campuzano parlant entre ells mentre caminen i diverses persones els segueixen darrere

Campuzano es queixa que això representa que "el pressupost que ha de destinar la Generalitat és molt significatiu" i que "si volem atendre bé aquests nois, necessitem que l'Estat ens acompanyi". "És evident que l'Estat ens ha d'ajudar en el procés d'integració d'aquests joves", suplica. A més, recorda que aquests immigrants il·legals que acaben arribant a territori català no entren a Espanya per les fronteres que hi ha a Catalunya, com la de França o els aeroports i els ports.

També demana participar en la governança de la immigració

"La Generalitat ha de participar en la governança d'aquest flux migratori", reclama Carles Campuzano. "L'estat no ha comptat amb nosaltres per les polítiques d'immigració i això ha de canviar de forma contundent", lamenta el conseller de Drets Socials de la Generalitat.