Nova bandera LGTB+
POLÍTICA

Gir inesperat en el cas de la condemna a una persona per comentaris 'trànsfobs'

Després de ressaltar que la condemnada es tractava d'una 'dona cis', es descobreix ara que en realitat també era una dona trans

Novetats en el cas de la condemna a una dona per comentaris trànsfobs contra una dona trans. Ara s'ha sabut que la condemnada també era una dona trans. De fet, la polèmica va venir per aquí: la ja condemnada acusava l'altra de no ser una veritable trans per no haver-se operat - com ella sí que va fer - els genitals.

Aquesta sentència es va presentar com a pionera per ser la primera que condemnava comentaris trànsfobs. Diverses figures i entitats afins a les qüestions queer van presentar l'assumpte com un èxit contra el feminisme terf. De fet, i a més de l'anterior, es va remarcar que la condemnada era votant de Vox i fins i tot es van fer mems sobre això.

Condemna penal

Ho explicàvem ahir mateix a E-Notícies: “prototip de marieta amb pits”, aquest era un dels insults pels quals una “dona cis”, segons va remarcar Carla Antonelli, va ser condemnada pels jutjats. La primera condemna penal per delictes d'aquesta naturalesa. L'acusada va acceptar els fets i va pagar 3.850 euros.

Aquesta situació va ser presentada com un èxit per part de grups queer. Més concretament, com un èxit contra l'anomenat feminisme terf o feminisme radical. En aquest sentit, la premsa de tall progressista va explotar el fet així com la proximitat de la condemnada amb el partit Vox. Aquest mateix matí, el mitjà ElDiario ha actualitzat la notícia que va fer sobre això.

La condemnada - l'identitat de la qual no ha transcendit - sembla que coneixia la víctima, Violeta Ferrer Micó, exprostitut i transactivista. A les seves xarxes socials comparteix les seves idees i reivindicacions i convida a activitats com la “putivuelta trans”, que fa un repàs de la prostitució per Barcelona.

Doncs bé, tot aquest relat al voltant del que ha passat ha patit un tomb quan s'ha sabut que la condemnada també era una dona trans. Precisament, els seus comentaris contra Ferrer Micó anaven en la línia que aquesta última no havia operat els genitals i que, per tant, no era una “autèntica dona”. D'aquí que ara hagi quedat contextualitzat el comentari de “no suporta que sigui dona i em té una inquina patològica”.

D'aquesta manera, la pionera sentència contra comentaris trànsfobs ha resultat ser contra una altra trans. Concretament, entre dos barons que s'autoperceben com a dones. De moment, algunes de les figures que van comentar l'assumpte a les xarxes - Carla Antonelli o el despatx d'advocats Olympe - no han dit res més sobre això.

➡️ Política

Més notícies: