Muntatge de Carla Toscana i Rocío Aguirre en primer pla, amb cercle amb Esperanza Aguirre i fons desenfocat del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

La germana d'Esperanza Aguirre, nova diputada de Vox al Congrés

La germana de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Rocío Aguirre, va participar com a número 8 a la llista de Vox per Madrid a les últimes eleccions generals

Rocío Aguirre, germana de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, entrarà al Congrés com a diputada de Vox. Segons ha confirmat el partit en un comunicat, ho farà en substitució de Carla Toscano, que abandona la càmera i renuncia a l'acta.

El motiu és perquè Toscano continuarà com a regidora de la formació a l'Ajuntament de Madrid. Durant la legislatura passada, va protagonitzar diferents moments de tensió amb l'exministra d'Igualtat, Irene Montero, a qui va recriminar el seu “feminisme radical”.

Carla Toscano, Vox, fent una conferència

Pel que fa a Rocío Aguirre, és llicenciada en Geografia i Història i té estudis en Administració d'Empreses. És la setena filla de vuit germans en què, l'expresidenta, és la gran. El mes de juny passat va figurar a les llistes de Vox per Madrid com a número 8 sense tenir cap experiència en la política.

Les dues germanes comparteixen el golf com a afició. Fins i tot, en diverses edicions, Rocío Aguirre ha organitzat la Fira MadridGolf. A més, va ser guardonada amb la Medalla Institucional per part de la Junta Directiva de la Federació de Golf de Madrid.

També va fundar la coneguda sala de concerts 'Sala Caracol', a Madrid, amb la seva germana gran, Piedad. L'any 2014 va ser fitxada com a tertuliana al programa La Sexta Nit, emès els dissabtes a La Sexta.

Els Aguirre i Vox

No és cap novetat que mai hi ha hagut mala relació entre Esperanza Aguirre i Vox. No només perquè la seva germana decidís concórrer a les llistes del partit a les últimes generals, sinó perquè més d'una vegada l'expresidenta de Madrid s'ha posicionat a favor dels pactes entre el PP i el partit de Santiago Abascal.

Esperança Aguirre, PP, en un míting

Per exemple, va considerar un error estratègic quan Feijóo va assegurar que preferia el PSOE abans que Vox. Alhora, s'ha mostrat contrària obertament a “estigmatitzar Vox” i que és un “partit completament constitucional”.

A més, va ser durant el govern d'Aguirre a la Comunitat de Madrid quan Abascal va ser nomenat vocal de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades a Madrid l'any 2010.

➡️ Política

Més notícies: