Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

La Generalitat diu que acollir immigrants és un deure

La consellera Tània Verge defensa que no hi ha "persones il·legals, ni situacions il·legals"


Les cartes estan marcades. La Generalitat, per boca de la consellera Tania Verge, ho té molt clar. Qui negui que acollir immigrants és un deure respon a un "afany racista o xenòfob". "Ni persones il·legals, ni situacions il·legals. És racisme i no tenen bandera prou gran per tapar la seva xenofòbia", va argumentar la consellera d'Igualtat i Feminisme al ple de Parlament del 8 de novembre passat.

I així, escudats a l'argument 'bonista' que s'ha apoderat del Govern, la consellera d'Igualtat i Feminismes va explicar que acollir immigrants és un deure. Dirigint-se a la bancada de VOX, de l'speech de la consellera, es va desprendre un resum tan simple com irreal: acollir és bo i negar-s'hi és dolent.

"¡Quina sorpresa senyors de VOX! Els vull recordar que les persones no són il·legals. El que és il·legal és no atendre una situació de crisi humanitària, el que és il·legal és deportar en 'calent' i el que és il·legal és deixar morir persones al mar", va dir Tània Verge.

Una anàlisi simple, de tot o res, amb què Verge va aixecar els aplaudiments del grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament.

L'exemple canari: "No és un problema seu, és de tothom"

Recalcant aquesta idea del deure en la necessitat d'acollir, Tania Verge va posar sobre la taula la situació migratòria que s'està vivint aquests dies a les Canàries. L'Illa pateix una situació de "col·lapse absolut" —segons paraules del president illenc, Fernando Clavijo— a causa de l'arribada massiva de migrants a les seves platges.

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

Verge, segons va dir, ho veu diferent. Una millor "coordinació entre governs", explica, pot ser la solució davant el continu desembarcament de migrants a l'estat. "La crisi humanitària que s'està veient aquests dies a les Canàries no és només un problema seu i per això s'aplica la solidaritat entre governs", va dir.

"Hem traslladat al govern espanyol que volem més coordinació i capacitat de codecisió dels territoris, en aquest cas de la Generalitat de Catalunya. Hem d'arribar a fer una gestió d'aquestes arribades que respecti l'equilibri territorial al país", va afegir.

Del que es tradueix del discurs inicial: acollir immigrants és un deure. "Volem tenir recursos per a una acollida digna d'aquestes persones", va argumentar la consellera d'Igualtat i Feminisme per tancar la compareixença.

➡️ Política

Més notícies: