Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès seriós i un altre de Luis Rubiales somrient
POLÍTICA

La Generalitat demana la dimissió de Luis Rubiales

El Govern surt ara a criticar el president de la Federació Espanyola de Futbol

El Govern de la Generalitat continua atent als principals problemes dels catalans. Aquesta vegada, el tema en qüestió és el polèmic petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso. El gest del president de la Federació Espanyola de Futbol amb la jugadora de la Selecció després de guanyar el Mundial femení ha provocat un gran debat. Però ara l'executiu català ha decidit fer un pas més demanant la dimissió del màxim responsable del futbol espanyol.

“Rubiales ha de dimitir”. Així de clara i concisa s'ha mostrat Anna Caula en una entrevista a Catalunya Ràdio. La secretària general de l'Esport de la Generalitat ha estat molt crítica amb el president de la Federació Espanyola i no ha dubtat a demanar que deixi el càrrec després de la polèmica celebració pel Mundial de futbol femení. La responsable de l'esport català, a més, ha reivindicat "no tolerar ni pagar cap preu per ser esportista d'elit".

Podem parla de 'violència sexual' i reivindica la polèmica Llei del Sol sí que és sí

Fins ara, el gest de Luis Rubiales amb Jennifer Hermoso havia generat moltes crítiques. Les més ferotges, per part de Podemos. Pablo Echenique, per exemple, va qualificar el gest del president de la Federació com de “violència sexual” i de “possiblement acte delictiu”.

També Irene Montero i Ángela Rodríguez Pam, número 2 del Ministeri d'Igualtat, es van sumar a les crítiques. Això sí, escombrant per a casa i reivindicant la Llei Solo Sí és Sí, aquella que van promoure des del govern i que ha permès que més de 1000 agressors sexuals gaudeixin d'una rebaixa a les condemnes. “La Roja també és feminista, campiones i Només Sí és Sí”, escrivia Pam. Montero també va reivindicar que “el consentiment al centre, només sí és sí”.

D'aquesta manera, des del Ministeri d'Igualtat han aprofitat la polèmica per reivindicar la llei més polèmica que va aprovar el govern l'anterior legislatura. En qualsevol cas, no han demanat explícitament la dimissió de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol. Sí que ho ha fet, en canvi, la Generalitat de Catalunya amb les paraules de la seva Secretària General de l'Esport, Anna Caula.

➡️ Política

Més notícies: