El número u d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, durant un míting per a les eleccions del 23J a la plaça Comercial, el 17 de juliol del 223, a Barcelona
POLÍTICA

Gabriel Rufián ja té nou partit

A Podemos li fan ullets

Petons, abraçades, fotos de tota mena, afectuoses encaixades de mans, aplaudiments i copets a l'esquena. En suma, tot el que es pugui imaginar que se li dispensa a un amic a qui vols de veritat. Així el van rebre a Gabriel Rufián –el reporter de CanalRed_TV que va immortalitzar tan emotiu moment li deia Gaby i tot- a El Cercle de Belles Arts.

Va ser aquest dissabte, a Madrid i els amfitrions no eren cap altre que el més granat de la militància de Podemos. A Rufián, el van aclamar com fa temps no fan a ERC amb un lema que a Rufián li agrada particularment: “Sí que es pot”.

[WhatsAppGroup]118[/WhatsAppGroup]

Candidatura unitaria

La cita, amb Montero i Belarra d'oficiants, semblava un concert de El Gusto es Nuestro. L'acte madrileny estava ple de frontmans en hores baixes, igual que aquella reunió d'amics amb què Serrat, Víctor Manuel, Sabina i altres omplien teatres. Aquí, això sí, el motiu era menys lúdic: del que es tractava era de debatre el futur de Podemos. Estava fins a Igor Zulaika, de Bildu.

Tot arriba, a més, mentre es debat en cercles situats més a l'esquerra del PSOE sobre la conveniència d'una candidatura unitària republicana a les properes europees. Per a les Generals, al seu dia, també es va valorar, però Podemos va acabar dins de Sumar. Què passarà si s'acaba produint una repetició electoral? Qualsevol cosa és possible.

Molt viu

Preguntat per la salut de Podemos, Rufián es va limitar a dir que veia la formació de Belarra i Montero “molt viva”. I certament no s'equivocava. Allà mateix va ser on Belarra va indicar que Podemos considera “imprescindible” que Montero segueixi com a ministra d'Igualtat si Sánchez és president. A Sumar la idea els deixa freds: Ernest Urtasun s'ha limitat a dir que en pren nota.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Rufián, mancat d'afecte darrerament, va sortir reconfortat de l'acte. A Podemos, sembla, sempre tindrà un lloc. No oblidem que si al processisme hi ha algú particularment viu, és ell sens dubte. Sobre la seva presència a l'esdeveniment, es va limitar a dir que hi era perquè així li ho havia demanat Oriol Junqueras.

➡️ Política

Més notícies: