Muntatge de Gabriel Rufián al Congrés i una foto d'Álvaro Prieto
POLÍTICA

Gabriel Rufián ataca la policia i TVE pel que ha passat amb Álvaro Prieto

El polític d'Esquerra els acusa d''irresponsabilitat' i 'incompetència'

Gabriel Rufián ha trigat poc a valorar una de les notícies del dia: la troballa del cadàver d'Álvaro Prieto, el jove jugador del Còrdova desaparegut des de dijous. Han estat un càmera i un redactor de 'Mañaneros', programa de La 1, els que s'han trobat amb una cosa aterridora. Just quan estaven a punt d'entrar en directe a l'estació de Santa Justa de Sevilla veien un tren que feia marxa enrere amb un cos enganxat entre dos vagons.

"Estava el tren fent marxa enrere, nosaltres hem vist una mica sospitós, hem vist unes sabatilles que treuen el cap des dels vagons amb uns pantalons beix. Hem intentat corroborar la informació, preguntar als seus amics si portava unes sabatilles de color blanc. Ho veureu ara mateix”, deia el reporter.

La imatge s'ha pogut veure durant diversos segons, fins que Jaime Cantizano ha dit prou i ha aturat la connexió. El cas és que el cos d'Álvaro Prieto ha aparegut després de més de tres dies de cerca entre dos vagons, cosa que costa d'explicar. Fa més de 72 hores que hi ha activats serveis de bombers, de policia i més per buscar un cos que ha trobat un reporter en directe.

Rufián ha sortit al pas del que ha passat i ha demanat a la policia una investigació "per la seva incompetència". Però no només això, sinó que demana que Renfe també sigui investigada per la seva "insensibilitat" i RTVE per la seva "irresponsabilitat". Segons el polític d'Esquerra, "el va fer mal és tan enorme com absurd".

Molts usuaris no han trigat a comentar la publicació de Gabriel Rufián. Els costa creure que el cos d' Álvaro Prieto hagi estat durant dies entre dos vagons “a plena vista”. Altres ataquen el "sensacionalisme" de Televisió Espanyola. Un d'ells li respon que és "l'únic tuit bo que has posat a la teva vida".

Poc després de la troballa del cadàver, la policia ha confirmat que el cos trobat és Álvaro Prieto. De moment la Policia Nacional investiga el succés, però les primeres hipòtesis assenyalen que el jove va voler saltar a un dels trens després de no poder pujar perquè no portava bitllet. Més enllà de l'opinió de Gabriel Rufián, sembla clar que la policia i Renfe hauran d'explicar els fets.

També ho haurà de fer Televisió Espanyola, que ha mostrat les imatges en directe. Per a alguns, l'acte ha estat accidental, ja que ha estat al mateix moment de connectar en directe que s'han trobat amb el cos. Per altres queda clar que podien haver evitat posar les imatges després d'escoltar el que va dir el reporter: "Ho veureu ara mateix. Aquí entre els dos vagons, com hi ha unes sabatilles de color blanc, uns pantalons beix, que es troben ara mateix entre els dos vagons. Vull que ho observin, crec que ho estan veient ara mateix en imatges".

➡️ Política

Més notícies: