Muntatge de Francina Armengol i José Luis Ábalos
POLÍTICA

Francina Armengol, assenyalada per la trama de les mascaretes de l'exassessor d'Ábalos

Balears va comprar un carregament de mascaretes que no complien els requisits sanitaris i per un preu inflat que després van reclamar

La Fiscalia Anticorrupció veu indicis que la presumpta trama de les mascaretes de l'exministre Ábalos implica també l'anterior Govern de les Balears. Govern que va ser presidit per l'actual presidenta del Congrés i la tercera autoritat de l'Estat: Francina Armengol. Es tractaria d'una compra de mascaretes del servei balear de salut (IB-Salut) per un preu inflat de 3,7 milions d'euros.

Balears va comprar mascaretes que no servien

El presumpte delicte de corrupció que hi ha sobre la taula de l'exministre Ábalos té a veure amb les mascaretes. Segons les informacions recents, el seu assistent personal - Koldo García Izaguirre - hauria adjudicat contractes de compravenda amb mossegades incloses. L'exministre diu que no coneix els fets i insisteix que tot va ser convenientment fiscalitzat pel Tribunal de Comptes.

Ara, aquesta presumpta trama de corrupció durant els moments més durs de la pandèmia podria esquitxar les Balears i les Canàries. Segons s'acaba de publicar, la Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació que afecta l'antic Govern de Francina Armengol. Pel que sembla, hauria comprat mascaretes per valor de gairebé quatre milions d'euros per després reclamar la devolució de 2,6 milions per entendre que el preu estava inflat.

El Periódico, que ha tingut accés a informes de l'IB-Salut, assenyala que les mascaretes que va comprar les Balears no complien els estàndards sanitaris FFP2. I és més: va ser el Ministeri el que es va oferir a la Comunitat Autònoma per vendre-li aquest carregament.

Això és el que explica que, després, a fi de l'alarma sanitària, el Govern de les Balears reclamés la devolució de part dels diners. Concretament, a l'empresa que ara s'està investigant i que també va tenir contractes per valor de 44 milions d'euros amb el Ministeri de Sanitat. Solucions i Gestió de Suport a Empreses SL

De fet, l'Oficina Anticorrupció de les Balears ja va percebre indicis de delicte. Entre altres motius, perquè l'Audiència Nacional ja havia estat investigat per l'administrador d'aquesta empresa per un delicte de suborn a funcionaris. D'altra banda, els líders de l'empresa també figuraven a la famosa llista dels “Papers de Panamà”.

➡️ Política

Més notícies: