Primer pla de Jordi Évole seriós en un photocall d'Atresmedia
POLÍTICA

Fins i tot Jordi Évole critica Pedro Sánchez

'És un molt mal exemple'

El Govern de Pedro Sánchez no podria haver començat amb més turbulències. A les demandes creixents de Junts per Catalunya i ERC, ara s'hi ha sumat la ruptura de Podem amb Sumar. El Govern de coalició haurà de bregar amb vuit partits més per tirar endavant la legislatura.

Ahir es va conèixer que el Govern de Pedro Sánchez ha cessat Gabriela Cañas com a presidenta de l'Agència EFE, i ha posat al seu lloc Miguel Ángel Oliver. Oliver va ser secretari d'Estat de Comunicació durant el primer govern de Sánchez. La decisió ha generat una gran polèmica i no poques crítiques.

Una de les crítiques destacades ha estat la de Jordi Évole, normalment alineat amb Pedro Sánchez. Aquesta vegada, ni tan sols ell no ha pogut defensar el moviment del govern. "És un exemple molt dolent del que ha de ser la gestió pública de la comunicació d'un estat", ha tuitejat el presentador i productor.

És clar que una de les prioritats del Govern aquesta legislatura consisteix a controlar el relat. Assetjat per diversos fronts (l'oposició, la justícia, el carrer), Pedro Sánchez vol transmetre el missatge sense esquerdes. El moviment a la cúspide de l'agència estatal de notícies va en aquesta direcció.

No és la primera vegada que passa, ja que el PSOE va posar Gabriela Cañas després de cessar l'anterior president Fernando Garea. Ara, Sánchez posa un home de la seva màxima confiança per fer front a una legislatura complicada. Oliver hi té experiència, ja que va portar la comunicació durant els anys de la pandèmia.

El Govern de Sánchez, sota sospita

Pedro Sánchez ja va ser molt criticat per col·locar Dolors Delgado, una exministra, com a Fiscal General de l'Estat. Però, a més, Sánchez ha trufat els càrrecs públics de les seves persones de confiança per controlar els ressorts de l'Estat. Per exemple, va posar com a cap de Correus el seu amic Juan Manuel Serrano, i José Félix Tezanos, antic membre de la cúpula socialista, com a president del CIS.

Primer pla de Pedro Sánchez assegut al seu escó amb cara de preocupació emportant-se la mà a la boca

Aquest darrer moviment de Pedro Sánchez reforça la tesi dels seus detractors, que el critiquen per convertir la democràcia espanyola en una tirania. Consideren que el president del Govern està convertint les institucions en el seu mas personal. Queda clar que la comunicació serà un dels camps de batalla aquesta legislatura.

La relació de Pedro Sánchez amb els mitjans no va ser la més cordial la legislatura passada. Periodistes com Ana Rosa Quintana, Susana Gris o Carlos Alsina es van convertir en el principal esperó del govern. Sense anar més lluny, ahir mateix Griso i Sánchez van mantenir una tensa entrevista, amb una cruïlla d'indirectes.

➡️ Política

Més notícies: