Muntatge amb Felipe González i Alberto Núnez Feijoo
POLÍTICA

Felipe González s'alinea amb Alberto Núñez Feijóo pel 23-J

L'expresident socialista demana facilitar un govern del PP

Un dels silencis més sosprenents dels últims mesos a l'òrbita del PSOE ha estat el de Felipe González. L'expresident del Govern s'ha posat de perfil davant de la crisi que està vivint el partit. Una actitud molt diferent de la de José Luis Rodríguez Zapatero, que sí ha sortit en defensa de Pedro Sánchez.

Felipe González ha trencat el silenci amb un article sobre l'actualitat política espanyola a les portes d'unes eleccions crucials. El text “Poseu-vos d'acord” ha estat publicat per Nueva Revista de la Universitat Internacional de La Rioja.

L'expresident socialista critica la incapacitat dels dos grans partits per entendre's i la seva tendència a recolzar-se als extrems. Com a solució, aposta per un govern del Partit Popular recolzat pel PSOE el proper 23 de juliol. "Sóc partidari dels pactes de centralitat", ha dit, "que enforteixen els destins del país".

La proposta de Felipe González

Implícitament, Felipe González responsabilitza Pedro Sánchez de l'abandonament de la centralitat que “polaritza i debilita Espanya”. Tot i que també es pot llegir com una advertència al PP sobre els pactes amb Vox.

Muntatge de fotos de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, amb els colors dels seus partits polítics de fons

Per a l'expresident, cal “buscar solucions en què la llista més votada sigui acceptable quan no hi hagi cap altra opció”. Cosa que cobra tot el sentit en el moment actual, en què les enquestes no donen la majoria absoluta a cap partit. Però sí que mostren una clara victòria del Partit Popular.

En aquest escenari, doncs, González és partidari que el PSOE de Pedro Sánchez faciliti un govern del PP perquè no hagi de pactar amb Vox. Per ell, no cal demanar res per permetre governar. Perquè “si no demanes res hauran d'arribar a acords a cada projecte de llei i al pressupost”.

En la línia de Feijóo

La seva proposta va en la línia de Feijóo, que es va oferir a recolzar un govern de Pedro Sánchez si el PSOE guanya les eleccions. El líder dels populars ha estès la mà per evitar un pacte de Sánchez amb els radicals. Tot i això, el PSOE no es planteja fer president a Feijóo per impedir l'entrada de Vox al govern.

Felipe González ha fet un al·legat de la generositat dels pactes en política en aquests moments de radicalització dels blocs. "Els ciutadans senten un alleujament enorme quan veuen que, en lloc de barallar-se per destruir l'altre, els polítics es posen d'acord", ha dit.

Contra Pedro Sánchez

Felipe González representa la vella guàrdia del partit, crítics amb el cop de volant a l'esquerra que representa el “sanchisme”. En aquest sentit, l'expresident també ha expressat aquesta crítica encoberta a Pedro Sánchez. Ha demanat “no abandonar la nostra història ni oblidar d'on venim”.

➡️ Política

Més notícies: