Primer pla de Carles Puigdemont amb la mà al front i cara de preocupació
POLÍTICA

Feijóo i Sánchez, pendents de Puigdemont: tot obert

El líder de Junts compareixerà el proper 5 de setembre

Després de diverses setmanes d'incertesa, Carles Puigdemont ha donat la data clau per resoldre l'embolic de la legislatura. El líder de Junts revelarà en una conferència de premsa el 5 de setembre, a Brussel·les, el preu per a la investidura. Així ho ha anunciat oficialment a través del compte de X.

L'expresident català ha negat que hi hagi cap negociació en marxa amb ningú ni cap projecte d'amnistia a cap partit polític. Sí que hi ha hagut, segons diu, un diàleg previ a qualsevol negociació. Però les veritables negociacions començaran ara, segons es pot llegir al missatge.

A més, Puigdemont ha apel·lat a la “responsabilitat” que té el seu partit “cap als nostres votants i els catalans”. Per això demana evitar les especulacions i fer cas només a la versió oficial. "Això ho veurem els propers dies", ha afirmat l'expresident.

El futur d'Espanya, a Brussel·les

Amb el missatge, Carles Puigdemont ha volgut evitar les especulacions sobre la posició del seu partit. Per exemple, les que diuen que Junts ja ho té fet amb Pedro Sánchez i que estan disposats a rebaixar les exigències. O les que apunten que els canvis al Consell de la República estan condicionats per les negociacions amb el PSOE.

Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador

Segons Puigdemont, ni hi ha una negociació sobre l'amnistia ni estan preparant el terreny per claudicar. “Com que ens vam proposar no parlar ni a través d'intermediaris ni tampoc als mitjans, és inevitable que altres ho facin per nosaltres i es creïn ficcions”.

Per “tenir informació directa sobre el marc que oferirà Junts per a les negociacions”, Puigdemont ha citat els interessats el 5 de setembre, a les 11 del matí. Serà a la conferència inaugural de la jornada interparlamentària per coordinar les accions de l'últim tram de la presidència espanyola del Consell de la UE.

Tot obert per a la investidura

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo estan ara pendents del que pugui dir Puigdemont aquell dia. Especialment Pedro Sánchez, que ha dipositat totes les seves esperances a Junts. Feijóo, en canvi, s'ha obert a negociar amb ells però amb esperances nul·les d'arribar a una entesa.

El futur de Sánchez president passa per una rebaixa de les condicions inicials de Junts que donin al PSOE un cert marge de maniobra. L'amnistia podria ser un bon punt de trobada, però en canvi el referèndum els allunyaria.

El futur de Feijóo president passa per un acord amb el PNB o per buscar una majoria més folgada en unes noves eleccions. L'anunci de les condicions de Carles Puigdemont servirà només per reafirmar Feijóo en el discurs, i diferenciar-se del projecte de Pedro Sánchez. Sigui com sigui, d'aquí uns dies comença la veritable carrera cap a la Moncloa.

➡️ Política

Més notícies: