Primer pla d'Alberto Nuñez Feijóo amb cara seriosa
POLÍTICA

Feijóo i el PP preparen un 12 d'octubre per mostrar la seva força a Pedro Sánchez

El líder del PP assistirà als actes oficials amb tots els presidents territorials

El 12 d'octubre acostuma a ser un termòmetre on el Madrid del carrer mostra la seva aprovació o desacord amb el president del Govern. En els darrers anys Pedro Sánchez ha patit alguns xiulets de ciutadans que presenciaven la desfilada. És una cosa que previsiblement tornarà a passar aquest dijous i des del PSOE ja s'està creant un context per culpar el PP. El partit socialista ja assenyala Feijóo i l'acusa d'"agitar el carrer", com si el poder de manifestar-se sigui només seu.

La resposta d'Alberto Núñez Feijóo i del Partit Popular és clara: demostrar unitat i poder en una cita on Pedro Sánchez pot patir. El cap de files del PP assistirà amb els seus 11 presidents autonòmics més els presidents de Ceuta i Melilla, ciutats autònomes. L'objectiu? Demostrar la debilitat del PSOE, que només té tres presidents regionals i que es veu obligat a pactar amb independentistes per mantenir el Gobierno.

El PP vol aprofitar el 12 d'octubre per presentar-se com una alternativa d'ordre i de gestió al PSOE. Amb un Pedro Sánchez que canviarà la ruta i la posició de la tribuna d'autoritats per evitar xiulets, Feijóo vol presentar unitat i poder.

Ho haurà de fer lluny del Passeig de la Castellana, lloc habitual on se situava la classe política i els Reis. Ara, la tribuna estarà a la plaça de Neptuno, espai on el públic no estarà tan a prop de les autoritats. L'argument del Gobierno és que hi ha obres al Santiago Bernabéu, cosa que ja passava fa uns anys.

Pla americà d'Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso en un acte al mig del carrer de Madrid

El PSOE vol culpar de tot el PP

La previsió dins del Partit Socialista és que Pedro Sánchez no s'ho passi bé aquest Dia de la Hispanitat. Si ja va ser xiulat pels indults fa un any, la negociació de la llei de l'amnistia pot comportar més enuig ciutadà. La voluntat del PSOE és culpabilitzar Feijóo d'agitar el carrer després d'assistir a la manifestació de Barcelona diumenge passat.

Les crítiques a Sánchez, doncs, no serien una expressió democràtica de desacord, sinó –segons els socialistes– una conseqüència de la voluntat del PP de desestabilitzar i portar la democràcia al límit. El PSOE creu que el carrer és seu i no se n'adona que el perfil de Feijóo no s'adequa gaire al d'agitador.

De moment, Alberto Núñez Feijóo assistirà a la desfilada amb els seus 11 presidents autonòmics, inclosa Isabel Díaz Ayuso, i reforçarà el seu lideratge intern. Una demostració de força davant d'un Pedro Sánchez més pendent del públic que de les seves forces armades.

➡️ Política

Més notícies: