Imatge de l´exterior d´un supermercat de Bonpreu
POLÍTICA

ERC s'enfada, i molt, amb Bonpreu Esclat

ERC es posiciona a favor de La Intersindical, sindicat independentista, a la seva guerra contra el supermercat Bonpreu Esclat

A ERC estan molt enfadats amb Bonpreu Esclat. La decisió del supermercat d'acomiadar un sindicalista indepe ha enfurismat la formació republicana. Quelcom que és notícia, ja que Bonpreu és, sens dubte, el supermercat fetitxe de l'independentisme.

Jordi Salvador Duch, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, ho ha deixat molt clar a les seves xarxes socials. "Exigim la reincorporació immediata del sindicalista de La Intersindical acomiadat de Bonpreu. Intolerable", ha dit.

Tot es remunta al passat 18 de desembre. La Intersindical denunciava que Bonpreu havia acomiadat un treballador que, alhora, era el secretari general del sindicat independentista, La Intersindical. Des del mateix sindicat acusaven el supermercat català de "persecució sindical". I, a més, assenyalaven Bonpreu per fer fora el treballador únicament per la seva activitat sindical.

Quelcom amb què ERC està d'acord. Per mitjà de Jordi Salvador, ho qualifiquen d'“intolerable”. Es consuma la guerra entre indepes.

ERC exigeix la readmissió del sindicalista

La formació republicana es mostra públicament en desacord amb Bonpreu Esclat. O el que és el mateix, rebutgen l'únic supermercat que s'ha postulat a favor de la independència.

El partit s'alinea amb La Intersindical, un sindicat minoritari i de caràcter indepe, i demana la readmissió del treballador. Bonpreu, segons La Intersindical, hauria fet fora el treballador acusant-lo d'una falta "molt greu de frau, deslleialtat o abús de confiança". Quelcom que consideren "una excusa".

Asseguren, així mateix, que el que busca Bonpreu és "atemorir" a la resta d'empleats. "Acomiadar-lo és acomiadar la persona que estava presidint el sindicat", explicava el 18 de desembre passat Pau Cruz, advocat del grup.

"Vam demanar al jutjat la readmissió immediata del treballador (...). En tres anys d'antiguitat no hi havia hagut cap sanció prèvia. Tampoc cap advertiment per part de l'empresa", van demanar.

Segons el sindicat, el treballador, que desenvolupava la seva activitat laboral als serveis centrals d'Osona, va ser acomiadat d'un dia per l'altre.

Bonpreu ho nega tot

Finalment, des de Bonpreu neguen "rotundament" la versió de La Intersindical. Expliquen, alhora, que l'acomiadament del treballador no forma part de cap "persecució sindical".

El supermercat recorda que tots els empleats treballen sota la mateixa normativa independentment que estiguin afiliats a un sindicat.

➡️ Política

Més notícies: