Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb el logotip del Partit Popular de fons
POLÍTICA

Feijóo no llença la tovallola

El líder del PP activa un nou pla per si hi ha repetició electoral

Pedro Sánchez segueix confiant a amarrar els vots de Junts -i de la resta de socis de Frankenstein- i així poder seguir quatre anys més a Moncloa. Tot i estar disposat a concedir l'amnistia, a Ferraz no descarten la possibilitat que Puigdemont faci saltar pels aires les negociacions i Espanya es vegi obligada a tornar a anar a les urnes. I aquest escenari també el contempla el PP i un Alberto Núñez Feijóo que ja ha activat una nova estratègia per si la repetició electoral acaba sent una realitat.

El líder popular va guanyar les eleccions, però sense prou marge per formar govern. Somiava una majoria absoluta (176 escons), però es va haver de conformar amb 137. És per aquest motiu que a Gènova tenen clar que, tot i ser el partit més votat a tot Espanya, encara tenen marge de creixement en algunes zones.

Alberto Núñez Feijóo amb Cuca Gamarra al costat, aixecant el puny en senyal de victòria, la nit electoral al balcó de la seu del PP al carrer Gènova

Nous objectius per a Feijóo

El president del PP sap que, si hi ha repetició electoral, haurà de seduir una part de l'electorat al País Basc i a Catalunya. Allà és on es poden decidir les majories en cas que els espanyols tornin a votar. Feijóo n'és conscient i ha dissenyat un pla per aconseguir més suports en aquestes regions.

Un “autonomisme amable”. En aquesta idea es basa el nou pla del polític gallec per convèncer més bascos i catalans. Una idea que té previst presentar a Bilbao i Barcelona la setmana que ve, tal com explica La Razón. La seva estratègia inclou “una oferta de gestió pragmàtica” i ser “respectuós amb les peculiaritats de cada territori”.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid

L'objectiu és reforçar el perfil propi del PP i assenyalar les contradiccions de partits com el PNB i Junts. Un dels objectius és convèncer part de l'electorat nacionalista de dretes que pugui estar desencantat amb el fet que el seu vot serveixi, per exemple, per fer ministra Ada Colau.

Si hi ha repetició electoral, Feijóo no vol cometre els mateixos errors de la darrera campanya electoral. I per això ja treballa a fons. El que no es poden permetre a Gènova, després de la seva investidura fallida, és que unes noves eleccions els agafin desprevinguts.

➡️ Política

Més notícies: