Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de preocupació
POLÍTICA

El PSOE canvia la seva estratègia davant d'una possible repetició electoral

Augmenta el temor que finalment no es produeixi la investidura de Pedro Sánchez

Fa uns dies, semblava que un acord entre PSOE, Sumar i els independentistes era relativament a prop. Pedro Sánchez es va atrevir a anomenar la paraula amnistia en públic. El president també va normalitzar les seves relacions amb Junts reunint-se amb Míriam Nogueras. I, a més, Puigdemont i el seu entorn van veure amb bons ulls la proposta d'amnistia presentada per Sumar.

Tot i que tots els actors implicats volien mantenir la prudència, era evident l'acostament entre totes les parts. Unes parts que sempre han mostrat la voluntat d'arribar a un acord per fer president Pedro Sánchez, encara que sense negar mai la complexitat de les negociacions. En els darrers dies, però, el camí que havien pres converses sembla que s'ha començat a torçar.

Muntatge fotogràfic amb Jaume Asens al mig i Carles Puigdemont i Pedro Sánchez en blanc i negre, un a cada costat

Tot i que també hi ha un punt de gesticulació i estratègia per defensar les respectives postures, totes les parts s'han posat en alerta per si, finalment, les negociacions fracassen. I a Ferraz tenen clar el camí a seguir per si es trenquen les converses amb Junts i hem d'anar, novament, a eleccions.

Prohibit parlar d'amnistia

Tot i que Pedro Sánchez no va dubtar a anomenar la paraula prohibida fa uns dies, això s'ha acabat. Segons explica The Objective, el PSOE ha donat ordres als seus senadors perquè no es pronunciïn al Senat sobre aquesta qüestió.

La Cambra Alta acollirà dijous un debat sobre l'amnistia en què assistiran diversos presidents autonòmics del PP i també Pere Aragonès. Però els senadors socialistes tenen la consigna que “ningú parli de l'amnistia, no ens hem de ficar en això. No entrarem a defensar el que no cal defensar”, va dir als senadors Alfonso Ruiz, un dels responsables del grup del PSOE al Senat, recull The Objective.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid, el 6 de juliol del 2023, a Madrid

Davant la proposta de referèndum de Pere Aragonès i que Carles Puigdemont cada cop rep més pressions dels seus, a Ferraz no en tenen totes. I saben que exposar massa la qüestió de l'amnistia només els podria perjudicar de cara a una repetició electoral hipotètica. A més, i així ho explica El Español, l'hermetisme per part del PSOE impedirà als rivals cobrar factures als socialistes. I és que, si tornem de nou a les urnes, mai no se sabrà fins a quin punt estava disposat a cedir Pedro Sánchez davant els processistes en aquesta qüestió.

➡️ Política

Més notícies: