Ciutat de Justicia de Barcelona
POLÍTICA

Una exdirigent de Junts acusa d'agressió sexual un company de partit

L'exconsellera de Junts al districte de Ciutat Vella (Barcelona) denuncia que el partit no activés els protocols contra la violència masclista


María Chacón, exconsellera de Junts per Catalunya al districte de Ciutat Vella (Barcelona) ha denunciat l'actual conseller del mateix districte per “agressió sexual continuada”.

A més, la denunciant assegura que el partit del qual tots dos formen part estaven al corrent de què havia passat.

Tot això passa després de les declaracions d'Aurora Madaula el 25 de novembre passat, on va denunciar haver patit “violència silenciosa” per part del seu grup parlamentari.

Junts tapa un cas d'agressió sexual a Barcelona

Tal com va denunciar l'exconsellera el 26 de setembre passat, Àlex Román li va fer tocaments el 9 de juny del 2021. Segons ha pogut tenir accés TOT Barcelona, Chacón ha comparegut aquest mateix dimarts davant la magistrada María Rosa Begue, que s'encarrega de la instrucció del cas.

A la denúncia, Chacón ha assegurat que el dia de cotxes va assistir a una assemblea del Consell de la República amb Román. Amb ell que després va anar a un “cinema a la fresca” de la plaça del Pou de la Figuera. Allà, l'exconsellera va presenciar com l'actual conseller va intentar agredir una cambrera, per la qual cosa se'l va emportar del lloc.

Segons Chacón, Àlex Román presentava “un estat d'embriaguesa important”. Explica que se'l va endur a un banc lluny del recinte on eren i va ser allà on la va agredir.

Âlex Román, conseller de Junts a Ciutat Vella (Barcelona)

A la denúncia, l'exconsellera relata que Román el va palpar “amb la mà oberta el sexe”, mentre ella parlava per telèfon amb una altra companya del partit. Chacón va recriminar els actes al seu company de partit, que li va fer cas omís, i va despertar la indignació de la persona que era a l'altra banda del telèfon.

Després de penjar, María Chacón denuncia que Àlex Román, el va pegar diverses vegades amb violència al cul mentre li proferia paraules obscenes. Román va increpar la denunciant perquè truqués a una altra companya de partit.

“Truca a la Júlia (companya de partit de tots dos) perquè sàpiga que m'agraden grosses, bé tu que estàs grassoneta també, pim, pam, pum”, va deixar anar Román.

Davant d'aquesta situació, Chacón va trucar a la consellera d'un altre partit per FaceTime perquè pogués veure “l'estat d'embriaguesa i obsessió sexual que evidenciava” per part de Román. Aquesta persona va ser testimoni visual i auditiu dels fets.

Tal com explica María Chacón, l'endemà va traslladar els fets a la regidora del partit, Elsa Artadi, que li va donar suport i li va oferir denunciar. Chacón va rebutjar “per no estar preparada”.

L'exconsellera de Junts per Catalunya, Maria Chacón amb Laura Borràs

També va posar en coneixement dels fets Neus Munté, regidora de l'Ajuntament de Barcelona, que denuncia que “no li va donar cap suport”.

Després de la destitució d'Artadi, Chacón va notar el “mal ambient” que feia amb ella després del que havia passat. La denunciant lamenta que Junts “no activés els protocols contra la violència masclista”.

De fet, el 17 de febrer del 2023, l'exconsella va rebre un correu electrònic del partit en què proposaven “arxivar el cas”. De fet, Román va negar els fets.

El pròxim 21 de desembre Àlex Román compareix davant de Jutjat número 20 de Barcelona, per aquests fets.

Aurora Madaula va denunciar fa unes setmanes “violència silenciosa” per part de Junts

El 25 de novembre passat, la diputada de Junts al Parlament, Aurora Madaula, denunciava haver patit “violència silenciosa” per part de companys del partit.

“Violència masclista és a dir que hauries de riure més per poder progressar a la feina. A quants homes se'ls valora pel somriure? Violència masclista és que et menyspreïn a la feina, no t'escoltin o modifiquin una proposta sense la teva opinió”, explicava Madaula.

Madaula feia referència amb aquest discurs a una proposta sobre el dret a l'avortament a Andorra, que ella donava suport.

Amb aquesta declaració, la diputada donava suport a l'activista andorrana Vanessa Mendoza, que per haver defensat el dret a l'avortament al país, s'enfronta a quatre anys de presó. Cal recordar que, a Andorra, l'avortament està penat.

Pel que sembla, la junta de portaveus, de la qual forma part Madaula, tenia previst aprovar una proposta de suport a Mendoza. Finalment, després del veto de Junts i PSC, no es va tirar endavant aquesta proposta.

Madaula denuncia que va ser ella qui va negociar el text i que li havia donat suport quan els seus companys del partit van retirar la firma. Pel que sembla, Junts no “va voler mullar-se en una qüestió que consideren polèmica”.

La presidenta del Parlament, Anna Erra, va trucar aquesta setmana a Madaula per transmetre-li que Junts “hi havia perdut la confiança”. A més la instava a “reflexionar” xarrup la seva continuïtat a la Mesa, i és que Madaula no pot ser destituïda del càrrec que ostenta.

El que queda clar de tot això és que Junts ha intentat tapar aquests dos casos per “no embrutar” el nom del partit de Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: